Son defa mesaj yazıyorum beni çileden çıkarttığın için, 11 sayfa Acer var ise bu forumda ve Google'de 90 sayfa Casper şikayeti çıkartıp sesini kesmeyi debilirim, stalkla bakalım beni bir hatamı görebilecek misin? Teknoloji'de sorunsuz parça veya ürün yoktur az çıkaran veya çok çıkaran, sicili kötü veya iyi olan vardır, Casper çok sorun çıkartır ve sicili kötüdür. Kendiniz aldınız ya bol keseden saçma saçma savunun durun bakalım, zamanında sizlerle dalga geçiyorduk bu tür forumlarda yine türemeye başlamışsınız, şuraya bilen kimi etiketlersem Casper hakkında benimle aynı yorumları yapacaktır, sizi engelliyorum iyi forumlar. Kimin alay konusu olduğu anlaşılıyor maalesef. Bu arada umarım Türkçe kurallarını öğrenirsiniz bu forumda yoksa çok ceza yersiniz.
Birisinde ses sisteminde sorun çıkmış, diğerinde işlemcisi 85 dereceymiş undervolt yapsam bir sıkıntı olur mu diye soruyor.Konuları bende okudum belli donanımlarda sorun derken hangi donanımdan bahsettiniz @AntonVanko'un attığı fotolardaki değerler gayet iyi bir sorun göremedim. Undervoltsuz CPU'nun GTA V'te 85 C derecede olması size fazla mı geldi?
Bence yanılıyorsunuz.
Birisinde ses sisteminde sorun çıkmış, diğerinde işlemcisi 85 dereceymiş undervolt yapsam bir sıkıntı olur mu diye soruyor.
85 derece olmasında bir sıkıntı yok, inatla Casper savunması bana komik geliyor, bana laf yetiştirmek yerine detaylı inceleme yapsın konu açsın o zaman susarım. Burada cihaz ısınmıyor diye bol keseden sallayan birinin lafına inanmam, Google'de 80000 tane Casper şikayeti yokmuş gibi bizi aptal yerine koymasına canım sıkıldı, bilen kimi getirirsem getireyim Casper önermez bu forumda veya herhangi bir forumda, bu konuyu uzatmak istemiyorum iyi forumlar herkese. Attığım mesajları biraz düşünerek okuyan ne demek istediğimi anlar.
Burada amacım insanları mağdur etmemek, yoksa Casper alıp almamaları umrumda değil, benim daha acil işlerim var çünkü.
Dipnot: Zamanında ben de bir Casper mağduru olarak yazıyorum bunları.
Siz bu forumda eski olabilirsiniz ancak elinizde Excalibur marka Laptop yokken bu yorumları yapmanız açıkçası elle tutulamaz yorumlar. Ki kendinde söylemişsin Teknolojide ön yargı değil gerçekler vardır, ilk önce cihazı kullanmalısın gerçekleri görmelisin Casper'ın eski bir bilgisayarından söz etmiyoruz burada yeni çıkmış gaming laptoptan bahsediyoruz. Casper'a çamur atmayı bırakın ön yargılı davranmaya gerek yok ve herkesinde bilgisayara 8bin TL verecek gücü yok ilk önce Excalibur'u kullanın ondan sonra yorumlarınızı aktarın, siz bu forumda eski olabilirsiniz ancak Excalibur'u denemeden de yorum yapmanız boş. Burada cihazı kullananlar yorumlarını belirtsin Herkesin Monster, Msi ya da Asus, Lenovo gibi markaların Gaming Laptoplarını alacak gücü yok, benim gücüm olsa gider Monster Tulpar alırım. Excalibur bütçe dostu ve gayet iyi Performans veren bir laptop. Ben Laptopumu 5979 TL'ye aldım içerisinde Geforce GTX 1050, 240GB SSD, 1TB HDD, İ5 9300 var ve ben bu sistemle gayet iyi performans alıyorum. Casper çok ayrı ısınıyor demeniz de abartı yukarıda arkadaşımız Alien marka gaming laptoptan bahsetmiş 100 derecede sabit kalıyor, Casper ayrı ısınıyor diyorsun 300 derece falan görmüş gibisin, elinde Casper Excalibur marka bilgisayar bile yokken bu yorumu yapman da boş.Elimde Casper makine olsa şu an test yapardım diğer markalar ile termal anlamda karşılaştırırdım, çok uzun yazmışsın ama bomboş yazmışsın. Bu tür cihazlardan dili yanan o kadar kullanıcı getirebilirim ki buraya aklınız hayaliniz durur, tabi siz makineyi aldığınız için savunmaya geçmeniz gayet doğal. Gidip asla Casper gibi bir üreticiye 8 bin TL vermem. Bir firma kendini senelerce düzeltemeyip tek bir cihazda düzeltmesi mümkün değil. Kırıcı konuşmak istemiyorum ama saçmalamışsınız. Sonra uygunsuz üsluptan dolayı ceza yiyoruz. Bu arada ben Recep Baltaştan bir şey öğrenmedim senelerdir bildiğim şeyleri aktarıyorum, onun sözlerine daha çok saygı duyulduğu için onu referans aldım. Teknoloji'de ön yargı değil gerçekler vardır bunu maalesef anlayamadınız. Bu arada mesajınızı alıntılamıyorum çünkü o kadar fazla yazım yanlışı var ki yoruldum düzeltmekten.
Şu cümleyi yazmak çok zor zaten arama motoruna, buyurun tek zeki sizsiniz bu sorun yaşayanların hepsi yalancı veya cahildir eminim ki. Buyurun gezin bakalım sayfalarca ısınma ve diğer sorunları yaşayan insanları görün.
Bana termal testlerle gel ben de inanayım arkadaşım böyle boş konuşmayacaksın, aç içini çek fotoğraf termal dağıtımı nasıl bakalım, yap bakalım ısı testlerini ne kadar ısınıyor ısınmıyor görelim, böyle kullanıyorum deyip bol keseden sallamakla olmuyor, olmaz.
Yukarıda daha bir arkadaşımız ısınıyor demiş hala bana savunmuşsun böyle rezil bir firmayı, neyse pek bir şey demek istemiyorum umarım bu forumda bir şeyler öğrenirsin, iyi forumlar diliyorum sana Casper'i savunma yolunda kolay gelsin, zira işin çok zor.
Her laptop ısınıyor fakat Casper çok ayrı ısınıyor, fiyatı da almak için hiç makul değil, MSI, Asus gibi, Dell veya Acer gibi daha başarılı modeller varken Excalibur alınır mı sorusunu kendine sorması lazım kullanıcıların, zira eğer çok rekabetçi bir fiyat politikasıyla gelmedikleri sürece alınabilecek bir marka/model değil.
3 Hafta önce aldığınız bir cihazı önermek yerine uzun kullanım da oyun testlerinde 90 dereceleri geçmediğine şahit olursak biz de önerebiliriz.
Termal macun değiştirip fanları temizleyin onun dışında ısınması normal soğutucunuz da yoksa.
Sıcaklığınız yüksek. OC yaptı iseniz kapatın.
Bana H serisi bir mobil işlemciye overclock yapıldığını gösteren bir video veya konu at.Benim bilgisiz olduğumu kanıtlayın forum üyeliğimi sileceğim, 7 mesajı olan bir insan bana bilgisiz demesine gülüyorum. Bilgisiz olsam insanlar benim yorumlarımı beğenmezler zaten, burada bilgisiz insanlar da barınamıyor siz yeni olduğunuz için bilmiyorsunuz ama.
Monster-i5 10300H kullanan birine işlemcisi 80-85C derece olduğu için overclock kapatmasını söylemişsin.
Araştırdığım kadarıyla normal bir kullanıcı laptoplarda işlemciye O.C yapamaz.
Bu mesajınıza kahkaha atıyorum, OC yapmak o kadar basit ki siz bilmiyorsunuz galiba, normal bir kullanıcı da OC yapabilir.
Tutarsız mesajım varsa gösterin, 3 bin küsür mesajımın tamamını incelemede size başarılar.