Çözüldü Casper Excalibur G770 oyunlarda en fazla 40FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Hazeyn_44

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Casper Excalibur G770
İşlemci:11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400H @ 2.70GHz, 2688 Mhz, 6 Çekirdek, 12 Mantıksal İşlemci
Ram: 16GB 3200MHz DDR4 CL16 Dual Channel
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GTX 1650 4GB GDDR6
SSD: 500GB M.2 SSD PCle 3.0 (PCle; Okuma: 2300MB/s - Yazma: 1800MB/s)
İşletim Sistemi: Microsoft Windows 11 Pro Insider Preview
Ekran: 15.6" FHD IPS 144HZ 3ms 45% 250NIT
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB DDR4 3200MHz CL16 SODIMM Dual Channel
SSD veya HDD modeli
500GB NVMe SSD + 1TB 5400RPM HDD
Ekran kartı
GTX 1650 GDDR6 4GB
Anakart
Casper Excalibur G770
İşlemci
I5 11400H
Valorant ve Minecraft'da en fazla 40FPS alıyorum. %temp% ve temp klasörlerindeki her şeyi sildim ama sorun çözülmedi.

Çözüm
NVIDIA Experience gir. Hesap kısmına bas ve orada az alta in. Whisper modu kapat. Sorunun çözüldü.
  • Grafik sürücülerinizi güncelleyin. GPU sürücüleri aracılığıyla eklenen optimizasyonlar ve yeni özellikler, FPS’inizi gerçekten artırabilir. Grafik kartı üreticinizin yazılımıyla onları güncel tuttuğunuzdan emin olun.
    • Kurulumunuzu onarın. Olağan dışı performans sorunları yaşıyorsanız kitaplığınızda (Steam veya Epic Game Store gibi bir platformu kullanarak) oyunun özelliklerine erişmeyi ve “Onar” ya da “Bütünlüğünü Doğrula" seçeneğini kullanmayı deneyin.

Minecraft için bağlantıda gösterdiğim şekilde oyunu harici GPU'ya tanıtın.

Oyun javaw.exe ile çalışıyor. Korsan oynuyorsan dosya konumunu bulmak sana kalmış. Minecraft için oyuna kesinlikle Optifine kurmayı unutmayın. Minecraft geliştiricileri bu harici yazılım sayesinde tembelliğie alıştığından optimizasyon diye bir şey yapmıyorlar.

Valorant için dizüstü bilgisayarına ince ayar çekebilirsin.

Isıyı rahat atması için bir yükseltici almanı öneririm.

BIOS, Chipset vb. güncellemelerini kontrol edebilirsin.

Ayrıca dizüstü bilgisayar uygulaması veya Nvidia'nın uygulamasında dizüstü bilgisayar için olan modlar falan açıksa kapatın. Bu modlar oyunu dizüstü ısınmasın veya pilde oynarsın diye 30 FPS gibi bir civara sabitliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı