Casper Excalibur G870 izlenimlerim

Bu makale de kendim için almış olduğum Casper Excalibur G870 modeli ile ilgili izlenimlerimi paylaşacağım.
Bilgisayarın özellikleri.
İşlemci: Intel Core i7 13620H.
Ekran kartı: RTX5060 8 GB VRAM.
Depolama: 1TB SSD.
RAM: 32 GB RAM.
(Parça detaylarına içini açıp bakmadım birini kardeşime hediye ettiğim için garantisini bozmak istemedim ancak çok detaylı bir inceleme videosu paylaşacağım en sonda)
Laptoptan iki tane aldım ve benim huyumdur pahalı bile olsa giderim teknoloji ürünü olduğu sürece mağazalardan alırım. MediaMarkt'ten kapalı kutu aldım. Kutu içerisinden adaptör ve şarj kablosu(180W adaptörü) kullanım kılavuzu çıktı. Laptoplardan birisini 2 aydır aşırı aktif bir şekilde kullanıyorum. Şimdi kendi tecrübelerime gelecek olursam öncelikle test sonuçları ve oyun tarafından başlayacağım ardından yazılım ve render performanslarındaki izlenimlerimi ve en son da genel memnuniyetime değineceğim umarım bu makale herkese bir fikir edinmesi konusunda yardımcı olur.
Test sonuçları ve oyun izlenimlerim.
Test sonuçları özellikle soğutma performansı konusunda bir laptop olarak beni son derece şaşırttı nedeni ise adaptörü göstermelik değil ve W tüketimi yükselse bile sıcaklığını korumayı başarabiliyor Hogwarts gibi yeni nesil ve Ubisoft gibi optimizasyonları çok kötü oyunlarda yaptığım test sonuçlarında sıfır takılma üstelik DLSS desteği olmadan bile Ultra ayarlarda assasin Creed Valhalla ve 7 Days to Die gibi oyunlarda FPS'in 100'ün altına düştüğünü görmedim. Sıcaklık konusunda ise gördüğüm en yüksek sıcaklık yaklaşık 80 derece civarlarındaydı bilgisayarı ne kadar zorlarsam zorlayayım bu sıcaklık değerlerini aşamadım. Rekabetçi oyunlarda ise ekranı 165Hz olduğu için gayet yeterli bir performans veriyor profesyonel bir oyun kariyeri düşünmüyorsanız. Onun haricinde genel olarak düşündüğüm zaman bu zamana kadar kasma donma veya çökme sorunu yaşamadım. Bir tek driver güncellemesi yaparken yüklediğim uygulamalardan birisi Intel ile RTX ekran kartlarını çakışmaya sebep olduğu için ufak bir süre crash problemi yaşadım bu da programların çakışmasına sebep olan yazılımlardan kaynaklı bir sorundu o yüzden bunu negatif bir yorum olarak görmenizi istemiyorum. Daha detaylı bir incelemeyi önümüzdeki yıllarda yaparım ancak şu an da beni oyun alanında gerçekten memnun etmeyi başarıyor ve yeni nesil tüm oyunları kesintisiz oynamanıza olanak sağlıyor.
İş için ve hobiler için izlenimlerim.
Eğer bu laptopu AI tarafında düşük parametreli veya quantize modelleri kullanmayı düşünüyorsanız denemeyin doğru ayarları açarsanız 30b parametrelik quantize olmamış modelleri düşük gecikme oranları ile kullanabilirsiniz quantize modellerde ise 70b parametrelik AI modellerini local de çalıştırıp kullanabilirsiniz ancak bu bilgisayın en üst sınırıdır ve bunu yaparken başka işlere geçiş yapabilirsiniz ancak PC'yi %95 oranında kullanıyor bu da bilgisayar için çok sağlıklı değil. Daha hafif modellerde bulutta çalışan modeller kadar iyi değil minimum bahsetmiş olduğum seviyelerde modelleri localde çalıştıramıyorsanız rahat bir şekilde localde AI çalıştırma hayalinizden vazgeçin derim. Bunun dışında render ve yazılımda beklenen performansını veriyor ve yazılımsal anlamda sorunlara yol açtığını ben henüz görmedim ya da bana denk gelmedi.
Kişisel kullanımlarım yorumlarım.
Gündelik hayatta kullanırken özellikle de ders çalışırken ve araştırma yaparken böyle bir bilgisayardan hiçbir problem beklemezsiniz beklendiği karşılığı da veriyor açıkçası bu yüzden gündelik kullanımımda herhangi bir şikayetim olmadı ancak araştırma yaparken YouTube'da 25 ten fazla video açmaya kalkarsanız her bilgisayarda olduğu gibi bu arkadaşta yavaş yavaş kasmaya başlıyor. Ama bşr anda değil aynı adna 25tan fazla video açıkken bile sekeme açmaya devam edip araştırmaya yapabilirsiniz.(evet bunu gerçekten yaptım) multi tasking de herhangi bir takılma veya başka bir problem 2.ayın sonuna geldim ve hala bir problemle karşılaşmadım. PC'nin inceleme videolarını izlerken RAM'inde ısınma problemi olduğunu söylüyorlardı ancak ben aldığımda böyle bir problemle karşılaşmadım. Bunun dışında aktif kullanılan klavye kısmında ısı çok fazla hissedilmiyor hatta sanki elinizi kışın oyun oynarken sıcak tutmak için bulabilirsiniz o kadar rahat ısındığı için böyle demiyorum klavye kısmındaki ısınma seviyesi cidden bu seviyede ve gerçekten çok fazla ısınmıyor sağ taraftaki numara takımı hariç orada da işlemci ekran kartı olduğu için o yüzden o kadar sıcak ancak bu el yakmasına veya herhangi bir probleme sorun çıkaracak seviyede bir ısınma değil.
Puanlarım:
Oyun performansı :10/8,6
İş performansı: 10/8,4
AI performansı: 10/6
Günlük kullanım: (bilgisayarın uykusunu bile açmaz)
İlk inceleme yazım olduğu için eksiklerim ve hatalarım olabilir o yüzden şimdiden hatalarım adına herkesten özür diliyorum.
İncelemeniz için gelmiş geçmiş en uzun ve detaylı PC inceleme videosunu şöyle bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:

Termal pad cidden iş yapmış bu laptopta. Tek eksisi 135W crossload olması, o da çok sıkıntı etmez.

Elinize sağlık hocam.

Termal pad cidden iş yapmış bu laptopta. Tek eksisi 135W crossload olması, o da çok sıkıntı etmez.

Elinize sağlık hocam.

Evet ya termal ped mevzusunu fabrika çıkışı yapmaları cidden çok iyi olmuş Casper'ın en kritik sorunlarından birisiydi ısınma problemi cidden bu durum aldıktan sonra çok hoşuma gitti açıkçası. Şu anda bir şikayetim yok tek korkum servisinin parça çalması şu an bakım zamanı geldiği zaman inşallah o da olmaz garantisi bitene kadar PC'nin içini ellemek istemiyorum dokunmatik kablosu bazı PC'lerde çok sakat yerleştiriliyor bu da touchpad in bozulmasına sebebiyet verebiliyor. Eski bilgisayarımın içini açmak için tochpad kablosunu sökmem gerekiyordu anakart alt kapağa sabitlenmişti bu yüzden iki kere touchpad kablosu kırıldı ASUS olduğu için çok üzülmüştüm ASUS'tan böyle bir iç tasarım beklemiyordum açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…