Çözüldü Casper Excalibur G900 düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BEACT

Centipat
Katılım
10 Ekim 2020
Mesajlar
261
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba, iki gün önce Casper Excalibur G900 modelini satın aldım. Modelin içinde Intel i7-10750H işlemci ve RTX 2060 ekran kartı var. Oyunlarda CPU kullanımı, GPU kullanımından daha fazla veya eşit oluyor. Bunu düzeltebilmek için birden fazla yol denedim ama çözüme ulaşamadım. Bilgisayara işletim sistemini kendim kurdum, tüm sürücüleri yükleyip güncelleştirdim, birçok alternatif yolu denedim ama nafile. CS:GO'da düşük ayarlar 1080p çözünürlükte 80-100 FPS alıyor. GTA 5'te yüksek ayarlarda 30-45 FPS aldı, bir arada 27'ye düştü. RTX 2060'ın bu değerleri vermesi garip değil mi sizce de? Aklıma daha fazla bir çözüm yolu gelmiyor, yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Herkese merhaba, iki gün önce Casper Excalibur G900 modelini satın aldım. Modelin içinde Intel i7-10750H işlemci ve RTX 2060 ekran kartı var. Oyunlarda CPU kullanımı, GPU kullanımından daha fazla veya eşit oluyor. Bunu düzeltebilmek için birden fazla yol denedim ama çözüme ulaşamadım. Bilgisayara işletim sistemini kendim kurdum, tüm sürücüleri yükleyip güncelleştirdim, birçok alternatif yolu denedim ama nafile. CS:GO'da düşük ayarlar 1080P çözünürlükte 80-100 FPS alıyor. GTA 5'te yüksek ayarlarda 30-45 FPS aldı, bir arada 27'ye düştü. RTX 2060'ın bu değerleri vermesi garip değil mi sizce de? Aklıma daha fazla bir çözüm yolu gelmiyor, yardımlarınızı bekliyorum.

RAM darboğazı olduğunda işlemci kullanımı yüksek görünür ve FPS düşmesi yaşarsın. Tahminimce kullandığın laptop Single Channel konfigürasyonda, eğer öyle ise konfigürasyonu Dual Channel'a çevirmek darboğazı ortadan kaldıracaktır.
Hocam sen Dual channel yaptırdın mı eğer yaptırdıysan performansta herhangi bir değişiklik oldu mu?
Hocam çok geç değilse direk iade etmeni öneririm, Casper gerçekten büyük pişmanlıkmış ben de geçen sene deneyimledim. Aylar süren çaba sonunda zar zor iade ettim, aynı hataya düşmemeni öneririm. Servisleri, müşteri hizmetleri rezalet ötesi. Uzak durun.
 
Hocam çok geç değilse direk iade etmeni öneririm, Casper gerçekten büyük pişmanlıkmış ben de geçen sene deneyimledim. Aylar süren çaba sonunda zar zor iade ettim, aynı hataya düşmemeni öneririm. Servisleri, müşteri hizmetleri rezalet ötesi. Uzak durun.

Söylemesine haklısın da laptopu alalı 5-6 ay falan geçti. İlk başlarda pek bir sıkıntısı yoktu FPS anlamında ya da GTX 1050'den RTX 2060'a geçince FPS'te olan sıkıntıyı ben anlamadım. O yüzden benim iade etme gibi bir seçeneğim yok bundan dolayı geriye tek Dual channel yaptırma geliyor ama bu da işe yarayıp yaramadığını bilmem lazım.
Ben Dual channel yaptırdıktan sonra sorun çözülüyor mu? Herhangi biri yaptırdı mı ve yaptırdıysa performansta ne gibi değişiklik oldu söyleyebilir mi?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı