Çözüldü Casper Excalibur G900 düşük FPS veriyor

• Konuyu başlatan BEACT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 61
  • Görüntüleme 10.037
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BEACT

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba, iki gün önce Casper Excalibur G900 modelini satın aldım. Modelin içinde Intel i7-10750H işlemci ve RTX 2060 ekran kartı var. Oyunlarda CPU kullanımı, GPU kullanımından daha fazla veya eşit oluyor. Bunu düzeltebilmek için birden fazla yol denedim ama çözüme ulaşamadım. Bilgisayara işletim sistemini kendim kurdum, tüm sürücüleri yükleyip güncelleştirdim, birçok alternatif yolu denedim ama nafile. CS:GO'da düşük ayarlar 1080p çözünürlükte 80-100 FPS alıyor. GTA 5'te yüksek ayarlarda 30-45 FPS aldı, bir arada 27'ye düştü. RTX 2060'ın bu değerleri vermesi garip değil mi sizce de? Aklıma daha fazla bir çözüm yolu gelmiyor, yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Herkese merhaba, iki gün önce Casper Excalibur G900 modelini satın aldım. Modelin içinde Intel i7-10750H işlemci ve RTX 2060 ekran kartı var. Oyunlarda CPU kullanımı, GPU kullanımından daha fazla veya eşit oluyor. Bunu düzeltebilmek için birden fazla yol denedim ama çözüme ulaşamadım. Bilgisayara işletim sistemini kendim kurdum, tüm sürücüleri yükleyip güncelleştirdim, birçok alternatif yolu denedim ama nafile. CS:GO'da düşük ayarlar 1080P çözünürlükte 80-100 FPS alıyor. GTA 5'te yüksek ayarlarda 30-45 FPS aldı, bir arada 27'ye düştü. RTX 2060'ın bu değerleri vermesi garip değil mi sizce de? Aklıma daha fazla bir çözüm yolu gelmiyor, yardımlarınızı bekliyorum.

RAM darboğazı olduğunda işlemci kullanımı yüksek görünür ve FPS düşmesi yaşarsın. Tahminimce kullandığın laptop Single Channel konfigürasyonda, eğer öyle ise konfigürasyonu Dual Channel'a çevirmek darboğazı ortadan kaldıracaktır.
Casper ın kendi sitesinden aldım orda da aynısı yazıyor. Şuan ne durumda aynı sıkıntı var mı veya servise göderdin mi? Cidden şu sıkıntısı dışında çok iyi bence laptop. 1 saatte servis noktasına götürmeyi düşünüyorum. Bir gelişme olursa bilgilendirirsen sevinirim.

Casper ın kendi sitesinden aldım orda da aynısı yazıyor. Şuan ne durumda aynı sıkıntı var mı veya servise göderdin mi? Cidden şu sıkıntısı dışında çok iyi bence laptop. 1 saatte servis noktasına götürmeyi düşünüyorum. Bir gelişme olursa bilgilendirirsen sevinirim.
Ben 1 saatte servis noktasına götürdüm hiçbir şey yapmamışlardı. Aynı sorunlar devam ediyordu. Daha sonra yetkili başka bir teknik servise götürdüm 13 iş günü geçti hala teknik serviste gözüküyor bugün bir arayıp soruşturacağım sizleri bilgilendireceğim cihazımın dönmesini bekliyorum.

İnternet sitesi üzerinden takip ediyordum dün gece bitmiş olduğunu gördüm ve şöyle yazmışlar "İşletim sistemi yeniden kurularak, aktif olarak oyunlarda test edilmiştir. Cihazda oyun performansı standartlara göre olup sıcaklık değerleri normaldir." 14 iş günü boyunca cihaz onlardaydı kenarda beklettiklerine o kadar eminim ki, bilemiyorum yani. Bugün almaya gideceğim. Sizleri bilgilendirmek için yazmaya devam edeceğim.

Tamamdır sonucu bekliyorum bende ona göre sınav dönemi sonrası göndericem, servise verirken ne dediniz? Teşekkürler.
Oyunlarda vermesi gereken performansı vermediğini ve internetteki test değerlerine göre çok daha fazla ısındığını dile getirdim. Çok umutlu değilim düzeldiğine, en azından performans açısından tek çözüm yolu RAM'leri 16x2 yapmak kaldı. Büyük ihtimal yarın veya cumartesi gelir diye bekliyorum fabrikaya yollandı çünkü. Geldiği gibi tekrar test edip buraya bilgilendirmek için yazacağım iyi günler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı