İnceleme Casper Excalibur kullanıcı yorumu

İyi günler. Yaklaşık 5 aydır Casper Excalibur G770 modelini kullanıyorum ve bugün sizlere bu laptopu aldığım günden beri yaşadıklarımdan bahsedeceğim. Umuyorum ki laptop almak isteyenlere bir miktar da olsa yardımım dokunur.

Laptop 2022 yılının ağustos ayında Vatan Bilgisayar'dan alındı. GTX 1650 4 GB ekran kartı, Intel Core i5 11400H işlemci, 8 GB RAM ve 500 GB M.2 SSD modeli mevcut elimde. Öncelikle laptop Windows 11 Home Single Language ile geliyor ve açıkçası bu durum pek hoşuma gitmedi. Tamam orijinal Windows lisansımız var ancak sırf kıytırık Windows 11 için hemen hemen 2000 TL vermek saçma geldi açıkçası. Her neyse ikinci olumsuz durum ise laptopun kutusunun boşluğu. Laptopta jelatin bile yoktu. Sadece dandik bir kutuda dandik bir poşet ile duruyordu. Klavye ve monitör arasında darbeye karşı koruyacak şeyden bile yoktu. Ayrıca kutu içeriği bomboştu. Sadece laptop ve şarj aleti çıktı.

Benimle aynı tarihte Monster laptop alan arkadaşıma hem sırt çantası, hem de driver USB'si verdiler. Casper'dan da böyle bir durum beklerdim. Zira kendileri Monster'dan daha köklü bir firma.

Laptopu elime aldığımda ilk fark ettiğim şey kasasının kalitesizliği oldu. Gerek monitör gerekse alt kasa oldukça kalitesiz plastikten üretilmişti. Oldukça yüksek bir meblağ ödeyerek satın aldığım bu laptopta daha kaliteli bir kasa görmek isterdim. Klavye tarafı alüminyum sanırsam. İdare ediyor. Klavyenin sol tarafında ısıyı pek hissetmezken sağ tarafta ne yazık ki hissediyorsunuz.

Gelelim bir diğer sorun olan driverlere. Casper sürücüleri gerçekten çok sıkıntılı. Öncelikle Intel UHD Graphics driveri 2021 yılından kalmış güncelleyince kendi kendine silinip eski driver yükleniyor. Yani illaki Casper'in sitesindeki eski driveri indirmeniz lazım. Ayrıca touchpad driveri rezalet. Touchpad çoğu zaman algılamayabiliyor. Haricinde diğer driverlerde sorun yaşamadım. Umarım tez zamanda Casper bu sürücüleri adam eder.

Performansa gelecek olursak; laptopun içerisinde Kioxia SSD bulunmakta ve okuma yazma hızları da yeterli. Laptop ortalama 15-20 saniye aralığında açılıyor ve çok kısa bir süre içerisinde kapanıyor. Laptopun performansından oldukça memnun kaldım.

İçerisindeki işlemciden ve ekran kartından pek bahsetmem gerektiğini sanmıyorum zaten ikisinin de nasıl bir şey olduğu internette aşağı yukarı anlatılmış ve milyon tane video var.

Oyun performansına gelecek olursak ben GTX 1650 gibi giriş seviyesi bir ekran kartına sahip olmasına rağmen laptoptan memnun kaldım. Üstelik 8 GB RAM ile.
  • Minecraft en yüksek ayarlarda ortalama 250 FPS,
  • GTA 5 Very high ayarlarda ortalama 70-80 FPS,
  • Valorant en yüksek ayarlarda ortalama 110-120 FPS,
  • Counter-Strike: Global Offensive en yüksek ayarlarda ortalama 120-130 FPS,
  • Dying Light orta-düşük ayarlarda ortalama 40-70 FPS (arada drop girebiliyordu),
  • Payday 2 en yüksek ayarlarda yanlış hatırlamıyorsam ortalama 200 FPS.
  • League of Legends en yüksek ayarlarda ortalama 150-160 FPS almaktaydı. Ayrıca monitörün 144 Hz olup 1920x1080 çözünürlük ile beni memnun ettiğini söyleyebilirim. Ancak parlaklık biraz düşük.

Gelelim soğutmaya. Laptopta 2 tane fan bulunmakta. FN+1 kombinasyonu ile Turbo fan açabiliyorsunuz ve bu durumda laptopun ısısı büyük ölçüde düşüyor. Soğutma konusunda memnun kalmadığım tek durum sadece arka tarafında sıcak havayı çıkartabileceği çıkışın olması. Keşke Monster gibi yan taraflarında da olsaymış.

Sağ tarafta şarj girişi, bir adet Type-C girişi, bir adet HDMI girişi ve bir adet USB 3.0 girişi var. Sol tarafında ise lan girişi, bir adet USB 3.0 girişi, kulaklık girişi ve SD kart okuyucu var. Arka tarafında giriş bulunmamakta. Üstelik 2 adet USB girişi bana göre oldukça az. Keşke bir tane daha olsaymış.

Control Center uygulamasında ofis modu, oyun modu ve yüksek performans olmak üzere 3 seçenek var. Ofis modu işlemci hızını ve kaynak kullanımını sınırlayarak daha uzun pil ömrü sağlıyor. Oyun modu ise kaynak kullanımını dengede tutarak oyunlarda yeterli FPS vermeyi amaçlıyor. Yüksek performans ise sistemin tüm gücünü kullanarak en iyi performansı vermeyi hedefliyor.

Control Center uygulamasının 2. bölümü ise klavye RGB'sini düzenlemeye yarıyor. Buradan pek bahsetmeyeceğim ancak şunu söyleceğim ki bana göre klavye RGB seviyesi düşük. Yani ışıklı bir ortamda ışıkları pek göremeyebilirsiniz ancak karanlıkta bir sorun yok.

Laptopta 1080p 30 FPS bir kamera ve 2 yan tarafında mikrofon bulunmakta. Kamerayı kapatabileceğiniz harici bir aparat konulmamış. Hoparlör ise oldukça iyi. Ses seviyesi tatmin edici düzeyde.

Bunlar 5-6 aylık kullanıcı yorumları. Yaklaşık 6 ay kadar sonra tekrar bir konu açacağım ve bir sorun yaşadıysam bahsedeceğim. Ayrıca bahsetmekten unuttuğum ve merak ettiğiniz bir konu var ise sorun. Cevap vermeye çalışırım. Şimdilik sağlacakla kalın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı G770 modelini 2 yıldır kullanıyorum. Her şeyi iyidir çoğu oyunu rahat oynarım tek sorunu fanları. Uzun bir süredir fanlarından aşırı ses geliyor sanki fana bir şey takılıyormuş da tekliyormuş gibi. Her seyi denedim olmadi en sonunda fanı değiştirdim düzeldi fakat bir ay geçmeden yine başladı. Sanki uçak kalkar gibi sesi var fanın ve düzeltemiyorum.
 
Aynı G770 modelini 2 yıldır kullanıyorum. Her şeyi iyidir çoğu oyunu rahat oynarım tek sorunu fanları. Uzun bir süredir fanlarından aşırı ses geliyor sanki fana bir şey takılıyormuş da tekliyormuş gibi. Her seyi denedim olmadi en sonunda fanı değiştirdim düzeldi fakat bir ay geçmeden yine başladı. Sanki uçak kalkar gibi sesi var fanın ve düzeltemiyorum.
Ben böyle bir sorun yaşamadım ve umarım ki yaşamam da.
 
Excalibur markasını çok fena gömerim. O kadar reklam yapacaklarına, reklama harcadıkları parayı donanıma harcasınlar. 90 derecenin üzerine çıkan, sıcaklıktan klavyesine dokunamadığın bir oyuncu laptobu mu olur?
 
Excalibur markasını çok fena gömerim. O kadar reklam yapacaklarına, reklama harcadıkları parayı donanıma harcasınlar. 90 derecenin üzerine çıkan, sıcaklıktan klavyesine dokunamadığın bir oyuncu laptobu mu olur?
O konuda haklısın. Klavyenin sol tarafında çok hissedilmese de sağ tarafı çok sıcak oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı