Casper Excalibur sadece oyun bilgisayarı mı?

orhnakaydin

Centipat
Katılım
3 Ocak 2020
Mesajlar
143
Selam millet, benim bir sorum olacak. Tasarımcıyım abim de CNC tasarımları yapıyor. İki kardeş güzel bir laptop alalım dedik bizim kuzen oyun manyağı amcama Casper'ın Excalibur'larından aldırmış, şimdi modeli tam olarak bilmiyorum bu akşam gideceğim gittiğimde bakarım. O abi ben çok memnnum oyunlarda takılma donma ısınma gibi problemler olmuyor dedi. Benim oynadığım oyunlarda olmaz da sizin kullanacağınız programlarda hiç olmaz merak etme dedi. Biz de abimle bayağı niyetlendik bu Casper Excalibur sadece oyun için değil demi yani benim ve abimin programlarında kasma donma ısınma yapmaz. Gerçi biz arada oyunda oynarız filimde izleriz gibi ama sizlere sorayım dedim bir de.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun bilgisayarı denmesi donanımların güçlü olması ve genelde oyun için aranıyor bu tip güçlü donanımlar. Bu arada Casper, Acer gibi firmaları tercih etmeyin. Acer'ın 6000 TL altındaki ve Casper'ın neredeyse tüm ürünlerinde bir sıkıntı çıkıyor.
 
Oyun bilgisayarları genel olarak yüksek donanımlı bilgisayarlar olduğu için sizin programlarda sorun yapmayacağını düşünüyorum. Ben genel olarak oyun bilgisayarları hakkında konuşuyorum Casper Excalibur adına değil.
 
Şimdi şöyle bir durum var bilgisayarları oyun ve ofis bilgisayarları diye ayırmalarının temel sebebi oyun bilgisayarlarındaki işlemci ram ve ekran kartı gibi donanımların yüksek performans gerektirmesi. Ofis bilgisayarlarında ise ms office ve birkaç türev program kullanılır. Bizim ajansta tasarımcıların üçüde oyun bilgisayarı kullanıyor hatta son gelen tasarımcıya excalübur aldılar diğerlerinin dibi düştü pc ye bazı oyun bilgisayarları çok ısınıyor ama ben bir kaç kişidende duydum Excalibur'da ısınma seviyesi normal düzeydeymiş. Kısacası oyun bilgisayarı olmasına takılma kuzeninde bugün git dene hatta netten photoshop ve after efects indir kur bak bi performansına.
 
Tavsiyeleriniz için teşkkürler bugün bi kullanayım hatta dediğiniz gibi programlarımıda götürüp kurayım sıkkıntı çıkmazsa alalım bakalım excalibur 😂
 
ilk olarak bilgisayarda istediğini yapabilirsin oyun bilgisayarı denmesinin sebebi grafik kartının yüksek olması ve ona göre bir soğutmaya sahip olması.

ikinci olarak ezberlemiş casper çok kötü diyecekler moralini bozmasın. Casper 10 sene önceki casper değil şuan geri dönüş oranı çoğu markadan daha az. 4 senedir bilgisayar bölümünde satış danışmanıydım satış ve geri dönüş oranı popüler markalarda bile çok daha fazla.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı