Casper Excalibur'un sahte incelemeleri

Makaleler
149
Öncelikle herkese iyi forumlar bu gün Excalibur inceleyen PCH ve ismini vermeye gerek duymadığım 2 kanalı eleştiriyorum gerçeği öğrenin. Bir de Webtekno... Siz de masum değilsiniz!

Gelelim neden böyle konu açtım sorusunun cevabına. Öncelikle siz Gaming laptop almak isteyip Excalibur'a heves eden kişilere bir uyarı olsun. Gelelim rezalet zincirine :)

Öncelikle PCH en çok bu kanalı eleştireceğim.

PCH ( PC hocası ) YouTube'da bir içerik üreticisi. Bu kanal Excalibur G770 modelini inceliyor ve de çok iyi, ısınmıyor falan diyor ama yalan abidesi:D

PCH işlemci 76 derece üstü ekran kartı 80 üstüne çıkmadığını ve yük altında şampiyon diyor ama yalan. Peki neden?
İşte nedeni: Öncelikle YouTube'da içerik üreticisine Excalibur ürün dağıtımı yapan Casper, YouTuber kitlesini övdüyse övdü. Haliyle PCH gibi güvenilir olduğu düşünülen Casper ürünü inceleyen PCH kanalı övmekten bitirememiş. Mübarek ama başka ve de resmi içerik üreticisi olmayan kişiler 96 işlemci sıcaklığı 86 ekran kartı sıcaklığı diye şikayet ediyor. Forumdaki konulara bakınacaksa pek çok Excalibur şikayeti var.

Gelelim nasıl videoda 76 gerçekte 96... Aslında gayet basit.

Casper Excalibur serisini övdürmek için bu içerik üreticisi kişilere revize edilmiş (özelleştirmeye maruz kalmış) modelleri yollamaktadır daha iyi termal macun daha iyi fan ve soğutma bloğuna sahip özel modeller. YouTube'r dediğimiz kişilere verildi ve de övmekte rekor aldı ama işin aslı öyle değil :)

Haliyle insanlarda Excalibur serisine olan buzlar eridi ama daha sonra daha kötüsü oldu öncelikle mantıken zaten videoda ısınıyor diye şikayet edilse niye incelme olur değil mi :) Marka rezil olmamak için bu kişileri kanalları gayet iyi kullandı ama bu saatten sonra Casper tavsiye etmeyen ben gene haklı çıktım.

Diğer kanallar ile ilgili görüşüm.
PCH gibi Webtekno övmüş gene aynı durum.
Webtekno gibi bir kanala yakıştıramadım doğrusu.

İsim vermediğim kişiler zaten sahada atmış neyse ufak at civcivde yesin :D.

Yahu hiç mantık yok mu?
Videoda ısınıyor dese ne anlamı kalır sonuçta reklam yapılıyor marka rezil olmasın değil mi? :D

İnsanlara yalan sonuçları doğru diye yutturan bu kişiler ifşalanmalı yoksa sahada artacaklar firmalar ile kara ortaklık yapıp insanları kandıran bu kitle yok edilmeli açıkcası ben hiçbir incelemeye inanmıyorum isterse MSI olsun marka rezil olmamak için revize modeli veriyor ama bu ürün son kullanıcıya gelince resmen çöp oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onlara ürün öyle geldiyse onlar ne yapsın? Casper'ın suçu tamamen.
Ben de aynı düşünüyorum, sonuç olarak bir kullanıcı olarak bendeki ürün de ben bilmeden gönderilmiş revize bir ürün olsa herkese tavsiye ederdim "Bu laptopun soğutması müthiş." diye. Kimsenin günahını almaya gerek yok bence bu yüzden. Belki öyledir belki değildir, bilemeyiz.

Ha ama fikrimi sorarsanız, ihtimali var. Hatta birçok üründe böyle reklam kampanyaları düzenleniyor. Bazılarını anlamamak mümkün değil.

Hocam reklam ve sponsorluk denen bir kavram var. Ama genede yaptıklarını yanlış buluyorum ne olursan olsun teknik bilgisi olmayan arkadaşlara kazık atılıyor heleki küçük yaşlı bilgisayar almayı hevesli olan arkadaşlara.

Düzenleme=
( Kumbarasında aylarca para biriktiren küçük yaşlı arkadaşlar tanıyorum laptop ala bilmek için onlara kazık atmak doğru değil )

Siz incelenen Excalibur modelini kullanıyor musunuz?

Bu kadar kesin konuşmanız ve herhangi bir kaynak belirtmemeniz diğer konu gibi uzaktan anlaşılıyor.

Youtuberların incelemelerinin televizyondaki reklamlardan daha çok değer görmesinin sebebi onların bir ürünü ticari kaygıyla değil de izleyicilerinin daha iyisine sahip olması amacıyla tavsiye etmesiydi.
İşin gerçeği yansıtmayan ücretli tanıtımlar girerse tavsiyelerinin bir güvenilirliği kalmaz.
Eğer ortada Casper tarafından yapılan bir aldatmaca varsa youtuberların bunu öğrendikleirnde dile getirmeleri gerekir.

Son düzenleme:
PCH incelemesi test açısından çok yetersiz kalmış zaten. Az sayıda oyundaki kullanım, sıcaklık ve fps değerleri dışında veri yok. Oyun modunda mı Turbo'da mı kullandığı belli bile değil. Bu video üzerinden kesinlikle karar oluşturmam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı