Casper F600 laptopa M.2 SSD takılır mı?

yolsuzyolcu

Decapat
Merhaba. Casper F600 laptopum var ve HDD'si 5400 RPM 1 TB.

Ürün linki burada

Burada da PC'nin içi açılmış slotları görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi sorum, bu PC'ye M.2 SSD takabilir miyim? Bunun için HDD'yi sökmem gerekir mi?

İkinci sorum da şu SSD taksam oyunlarda ve After Effects gibi grafik uygulamalarında gözlemlenebilir performans artışı görür müyüm?

Görev yöneticisinde disk arada bir %100'e çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
son olarak bu ürün uyumlu mudur sizce?pcie olup olmadığı yazmıyor da,sizin attığınızın 240 lık versiyonu diye tahmin ediyorum
Benim aldığım buydu ama 15 tl zam yapmış satıcı

Hocam burda dvd slotunun sağındaki kısma mı taktınız?Bunun için dvd slotunu çıkartmanıza gerek kaldı mı?
KINGSTON UV500 120GB 520MB-500MB/S M.2 SSD (SUV500M8/120G) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor en ucuzu bunu buldum ben de buradan aldım 5 lira zam yapmış bu gidişle fiyatlar artacak zaten kaçırmayın.
Benim aldığım buydu ama 15 tl zam yapmış satıcı
Hocam satıcılar aynı fiyatlar farklı böyle iş mi olur :D

Son düzenleme:
Her online satış sitesinin satıcıdan aldığı komisyon farklı. Gittigidiyor en az alan diye biliyorum. Bu nedenle satıcı oradaki ürününe 5 TL düşük fiyat yazabilmiş.
Hocam merhaba bu gün pcciye bıraktım laptobu format atacak sadye yükleyecek windowsu ben lisans bozulmasin orijinal kalsın dedim harddiskte windows bunların bozulacak dedi dijital imzası var dedim aynı sürüm olunca bozulmuyormuş hayır bozuluyor dedi windows 10 pro kuracaktı pcnin içindeki windows sürümü olsun dedim benim bildiğim kadarıyla format atınca aynı sürüm olunca lisans bozulmuyor adam pro kuralım yine laptop lisans olduğu için lisanslı olur dedi bizim laptopların ıçinde windows 10 home mı vardı sizin işletim sistemi nedir alacağım bu gün pc yi bakmadım verirken hatırlamıyorum hangisiydi daha önce hiç format atmadım sizinle aynı olması lazım birde pcci arkadaşın dediği durum ne kadar doğru bilgisayarcılar format atınca lisanslı mı oluyor bu konular hakkında fazla bilgim olmadığı için fazla anlaşamadım adamla ama casperin kendi servisine götürdüm anlarlar diye.
100
Hocam merhaba bu gün pcciye bıraktım laptobu format atacak sadye yükleyecek windowsu ben lisans bozulmasin orijinal kalsın dedim harddiskte windows bunların bozulacak dedi dijital imzası var dedim aynı sürüm olunca bozulmuyormuş hayır bozuluyor dedi windows 10 pro kuracaktı pcnin içindeki windows sürümü olsun dedim benim bildiğim kadarıyla format atınca aynı sürüm olunca lisans bozulmuyor adam pro kuralım yine laptop lisans olduğu için lisanslı olur dedi bizim laptopların ıçinde windows 10 home mı vardı sizin işletim sistemi nedir alacağım bu gün pc yi bakmadım verirken hatırlamıyorum hangisiydi daha önce hiç format atmadım sizinle aynı olması lazım birde pcci arkadaşın dediği durum ne kadar doğru bilgisayarcılar format atınca lisanslı mı oluyor bu konular hakkında fazla bilgim olmadığı için fazla anlaşamadım adamla ama casperin kendi servisine götürdüm anlarlar diye.
150 lira format ve fan temizlik macun yenilemesi

100

150 lira format ve fan temizlik macun yenilemesi
Merhaba içindeki çokta önemli değil windows güncellemesi ile 10 oldu bu laptoplar önceden bi öncekiydi zaten. işlemleri kendin yapabilirdin 150 çok olmuş biraz.

Merhaba içindeki çokta önemli değil windows güncellemesi ile 10 oldu bu laptoplar önceden bi öncekiydi zaten. işlemleri kendin yapabilirdin 150 çok olmuş biraz.
Evet 150 bayağı bir çok oldu benim içinde fakat anlamadığım için kendime güvenemedim yaptırmak zorunda kaldım. Şöyle bir sorunum var hdd bozulmuş hdd diske dosya atınca dosyaya girmeye çalışınca kasmalar oluyor disk100e çıkıyor donuyor pc ssd de çalışınca hiçbir şey olmuyor. Elimde eskiden kalma bir windows7 yüklü hdd var hddyi çıkarıp bunu takmayı düşünüyorum fakat içinde windows7 olduğu için ne yapmam gerekli biosla çözülüyor mu yoksa tekrar format mı atmam lazım? Eğer bu olmazsa 0 hdd alacağım bunu direk takabilir miyim biosta herhangi bir şey yapacak mıyım yoksa direk taksam olur mu? Bilginiz var ise yardımcı olursanız çok sevinirim.

Evet 150 bayağı bir çok oldu benim içinde fakat anlamadığım için kendime güvenemedim yaptırmak zorunda kaldım. Şöyle bir sorunum var hdd bozulmuş hdd diske dosya atınca dosyaya girmeye çalışınca kasmalar oluyor disk100e çıkıyor donuyor pc ssd de çalışınca hiçbir şey olmuyor. Elimde eskiden kalma bir windows7 yüklü hdd var hddyi çıkarıp bunu takmayı düşünüyorum fakat içinde windows7 olduğu için ne yapmam gerekli biosla çözülüyor mu yoksa tekrar format mı atmam lazım? Eğer bu olmazsa 0 hdd alacağım bunu direk takabilir miyim biosta herhangi bir şey yapacak mıyım yoksa direk taksam olur mu? Bilginiz var ise yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hocam en azından birkaç yer dolaşsaydın bu işlemin adama maliyeti en fazla 2 tl ve harcayacağı zaman en fazla 20 dakika.

Hocam en azından birkaç yer dolaşsaydın bu işlemin adama maliyeti en fazla 2 TL ve harcayacağı zaman en fazla 20 dakika.

Hocam 1 2 yere daha sordum onlarda aynı rakamları söylediler mecburi yaptırmak zorunda kaldım bilgisizlik aşırı kötü bir şey şimdi HDD alacağım eski HDD var elimde baktıracağım falan onlara ne kadar isterler diye düşünerek korkuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı