Casper G770 ısınıyor

mavizamane

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle herkes kolay gelsin. Ben geçen hafta Casper Excalibur G770 aldım almadan önce çok zamanım olmadı araştırmak için üniversiteme gitmem gerekiyordu geri dün akşam Valorant indirip oynadim ve 4032 RPM de ( fan hizi) 80-85 dereceyi gördüm daha fazla çıkmadı. Bu değerler normal mi sizce?
Altına ek olarak soğutma almam gerekli sanırım çünkü G770 modelin fan çıkışları altta masaya koyunca da akış çok olmuyor ama asıl merakim şu. **ters akım** dedikleri şey soğutmayı alsam ters akim olabilir mi? Ve ne gibi zararlari var. Casper'in en büyük sorunu ısınma aslında çoğu laptopta en büyük sorun o yüzden tavsiyelerinizi bekliyorum. Almak istediğim sogutma da aşağıda ki linkte verdim.
Intel i5 12. nesil.
8 GB RAM ( DDR4)
RTX3050 Ti 4 GB.
50 GB SSD.

Soğutma link

Ortalama olarak temiz kullanımda kaç sene götürebilir bu bilgisayar 4 sene üniversite+ oyun için idare eder mi ? Bakım vs yaptırdığım sürece genelde kronik sorunlar yüzünden gitmez diyorlarda direk gitmez demek yerine açıklama yaparsanız sevinirim

Merhaba öncelikle herkes kolay gelsin. Ben geçen hafta Casper Excalibur G770 aldım almadan önce çok zamanım olmadı araştırmak için üniversiteme gitmem gerekiyordu geri dün akşam Valorant indirip oynadim ve 4032 RPM de ( fan hizi) 80-85 dereceyi gördüm daha fazla çıkmadı. Bu değerler normal mi sizce?
Altına ek olarak soğutma almam gerekli sanırım çünkü G770 modelin fan çıkışları altta masaya koyunca da akış çok olmuyor ama asıl merakim şu. **ters akım** dedikleri şey soğutmayı alsam ters akim olabilir mi? Ve ne gibi zararlari var. Casper'in en büyük sorunu ısınma aslında çoğu laptopta en büyük sorun o yüzden tavsiyelerinizi bekliyorum. Almak istediğim sogutma da aşağıda ki linkte verdim.
Intel i5 12. nesil.
8 GB RAM ( DDR4)
RTX3050 Ti 4 GB.
50 GB SSD.

Soğutma link

Ortalama olarak temiz kullanımda kaç sene götürebilir bu bilgisayar 4 sene üniversite+ oyun için idare eder mi? Bakım vs yaptırdığım sürece genelde kronik sorunlar yüzünden gitmez diyorlarda direk gitmez demek yerine açıklama yaparsanız sevinirim.

İade edip yeni bilgisayar alın Casper'ın tek sorunu ısınma değil çünkü.

İade edip yeni bilgisayar alın Casper'ın tek sorunu ısınma değil çünkü.
Valorant fazla yüke sokan bir oyun değil, fazla ısınmamasi normal. Fakat gene de iade edip değiştirmeni tavsiye ederim.
Mümkünse iade edip düzgün markalı bir cihaz alın. Isıları aşırı anormal değil ama geriye kalan bütün sorunlar kafayı yedirir.
Şu anlık 80-85 iyi ama bunu hiç söylemek istemesem bile o cihazla daha fazlasını ilerleyen zamanda görme olasılığınız yüksek.
Ne sorunları var hocam diğer sorunlar demissinizde merak ettim

Ek olarak iade için geçerli bir sebep lazım

Birde ne alınabilir olurda iadeyi kabul ederlerse

Birde ne alınabilir olurda iadeyi kabul ederlerse

Hocam siz eğer cihaz yeniyse iadeyi ürün beklediğim gibi değil diyerek edin. Biz daha iyi modellere sizi yönlendiririz.

Ekstra soğutucu ile çözülme imkani var mı ve oyun oynamadan bu PC 5-6 yıl gider mi üniversite bitirmem gerek de

Cihaz içten içe yanıyor dışarıdan üflenen havanın etkisi çok çok az. Soğutma bloğu, fan kalitesi, tasarım kalitesi yetersiz olduğu için çare bulamazsınız. O markanın kendisi bile gerçek anlamda garanti veremiyor 5-6 yıl gider mi Allah bilir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı