Casper ısınma sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İnanç123

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, PC oyun dışında 50-60 C arası sıcaklık görüyor. Oyundayken ise 70-80 C arası sıcaklık görüyor. Fan'a elimi zor deyiyorum aşırı sıcak oluyor. Farklı forumlarda normal sıcaklık olarak belirtmişler ancak 70-80 C sıcaklık normal ise nasıl fan yeri bu kadar sıcak oluyor ve 70 C den sonra işlemci aşırı derecede ısınıyor 1.90 ghz kadar düşüyor. Bu arada PC Notebook.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Casper kullanıcılarının çoğunun donanım nedeniyle yaşadığı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Basit çözümler üretmeye çalışabilirsiniz. Fan kısmının açıkta durması veya soğutucu kullanmak gibi.

Casper kullanıcılarının çoğunun donanım nedeniyle yaşadığı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Basit çözümler üretmeye çalışabilirsiniz. Fan kısmının açıkta durması veya soğutucu kullanmak gibi.

Fan kısmının açık kalmasımı ? Pc'min Notebook olduğunu söylemiştim sanırsam ?

Casper pişmanlıktır.

Öyle olduğunu bende biliyorum ancak çözüm yolu varmı ?

Fan kısmının açık kalmasımı ? Pc'min Notebook olduğunu söylemiştim sanırsam ?

Şöyle söyleyeyim bilgisayarı dizinde kullanıyorsan fan kısmını tam dizinin üzerine koymazsın. Tabii ki sorunu çözecek değil ama fayda görebilirsin.

Şöyle söyleyeyim bilgisayarı dizinde kullanıyorsan fan kısmını tam dizinin üzerine koymazsın. Tabii ki sorunu çözecek değil ama fayda görebilirsin.
Yanlız şöyle birşey varki normal şartlarda Sistem özelliklerim şu:

İntel Core i7 3630QM 2.40 ghz (Turbo Boost 3.40 ghz)

Nvida Geforce GT630 M 1 GB 128 BİT ekran kartı

8 gb ram

Disk 1330 RPm

Bu sistemle crysis 3 gibi bir oyunu yüksek ayarlarda 35-40-45 fps oynarken şimdi minecraft gibi bir oyunda ısındığı zaman kasmalar oluyor bu anormal değilmi sizcede ?

Yanlız şöyle birşey varki normal şartlarda Sistem özelliklerim şu:

İntel Core i7 3630QM 2.40 ghz (Turbo Boost 3.40 ghz)

Nvida Geforce GT630 M 1 GB 128 BİT ekran kartı

8 gb ram

Disk 1330 RPm

Bu sistemle crysis 3 gibi bir oyunu yüksek ayarlarda 35-40-45 fps oynarken şimdi minecraft gibi bir oyunda ısındığı zaman kasmalar oluyor bu anormal değilmi sizcede ?

Bu anormal tabii ki. Bilgisayarını en son ne zaman temizledin veya temizlettin? Fan içinde birikebilecek tozlar da ısınmaya sebebiyet verebilirler.

Bu anormal tabii ki. Bilgisayarını en son ne zaman temizledin veya temizlettin? Fan içinde birikebilecek tozlar da ısınmaya sebebiyet verebilirler.

Notebook'u alalı 1 buçuk sene oldu 2. seneye girecek ve artık yazında etkisiyle tabiki ısınma aşırı oluyor hele birde çatışmalı bölüme gelirsek Notebook değil elektrikli ısıtıcı :)

Notebook'u alalı 1 buçuk sene oldu 2. seneye girecek ve artık yazında etkisiyle tabiki ısınma aşırı oluyor hele birde çatışmalı bölüme gelirsek Notebook değil elektrikli ısıtıcı :)

Ve 2 senedir hiçbir bakım yaptırmadım.

Ve 2 senedir hiçbir bakım yaptırmadım.

Temizletmeni öneririm faydasını göreceksindir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı