Casper Laptop format atma ve termal macun yenileme

Daha fazla  
2 2.5 yıldır Casper model laptop kullanıyorum. Bu süre içerisinde(laptop aldığımdan beri 2.5 yıl) hiç format atmadım ve macun yenilemedim, sadece fan temizledim ve bir kere sıfırlama yaptım ama sanki hiçbir değişiklik olmadı hala aynı hız. Format atıp macun yenilersem çok değişiklik olur mu çünkü YouTube'dan oyun testlerine bakıyorum benimki bayağı geride ve PC açılma süresi uzun +YouTube'da tam ekran yapması bile 10 sn falan sürüyor. Cevaplayan herkese teşekkür ederim şimdiden.
Laptop=Casper F600.(Dediğim gibi 2 2.5 yıldır yapmadım)

ssd para olsa takacam ama zaten 1 2 aya yeni pc alacam 1 2 ay icin bunları yapsam sacma olur mu birde ssd takmadan perfonmans yukselir mi?
Format gerekli, termal macun yenilenmeli, kaliteli bir "SSD" almanızı öneririm.

ssd para olsa takacam ama zaten 1 2 aya yeni pc alacam 1 2 ay icin bunları yapsam sacma olur mu birde ssd takmadan perfonmans yukselir mi?

Termal limitlere takılıp işlemci veya ekran kartı hızınız düşüyorsa eski haline gelir. Onun dışında aşırı fark beklemeyin.
ben 2 yıldır hiç birseye ellesmedim sadece format atarsam iyi olurmu ve 1 2 ay sonra yeni pc alacam macun yenilersem saçmalık olur mu ?

Hiç bilmiyorsanız ve 1-2 ay sonra başka sisteme geçecekseniz gerek yok. Yine de zor bir işlem değil. Temiz kurulumu yapın ama.
yok yapmayı biliyorum ama suan biraz kullanılmaz halde format atıp ama macun yenilemesek aynı perfonmansı yakalarım değil mi? birde herhalde sıkıntı cıkarmaz simdi atarsam cunku ilerde satacagım

Cihazın ömrünü uzatmak için yapmanız gerekir. Satmayı düşünüyorsanız yapmanızı öneririm. Hemen hemen aynı performansı da yakalarsınız.
cok ama cok sagol evet satmayı düşünüyorum yeni pc ye gecince (1-2 ay surede) diyom yenilemeye gerek yok macun bosa gitmesin yeni pc ye gececegim icin ama aklımda soyle soru var eger macun yenilemezsem perfonmans hala ayni mı kalır yoksa format tek atınca perfonmans artarmı laptop 2 yıllık hiçbirsey yapmadım bunuda cevaplarsan cok ama cok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı