Çözüldü Casper Laptop Kullanılabilir RAM Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Casper TW9 model bilgisayarımda özelliklerden yüklü RAM 4 GB görünüyor. Ama kullanılabilir miktar 1.99 GB. Daha önce tamamı kullanılabiliyordu ve kasma yoktu. Şimdi bariz bir şekilde kasma var. Google'dan araştırdım ve benzer sorunları yaşayan casper müşterileri var ancak sorunun çözümüne dair bir bilgi yok. Asus marka ve değeri olan ürünler için remap memoryden bahsetmişler. Casper BIOS'ta böyle bir ayar yok. Yani bozmam imkansız, velev ki girmiyorum da.

Bilgisayarımın özellikleri:

• i7
  • GT240M
  • 4 GB DDR3 1066 Mhz RAM
  • PM55 Chipset

hXR2H.png

oUffQ.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun sebebi RAM değilmiş RAM slotuymuş. Üstteki slot bozulmuş. Casper teknik servisi ile görüştüm ve bana 2 yılın ardından 100 bilgisayardan 5 ya da 6'sının başına gelen bir olay olduğunu söyledi. Çözümünün de şuan için sadece anakart değişikliği olduğunu söyledi, zira bozuk olan slotu değiştirecek teknoloji onlarda yokmuş, Çin'de imiş :) yeni anakart da 438 lira. Hepsiburada'dan 4 GB 1066 MHz Kingston RAM siparişi verdim ama o da bozuk çıktı :)

1,5 ay belki daha fazla bir zamandır bu sorunla uğraşıyordum. Bu arada RAM'imi bozuk diye elime veren ve üstüne BIOS güncellemesi yapıp 60 lira kazık atan şeref ve haysiyet yoksunu Casper Osmaniye Bayisini de saygıyla anıyorum ve bana 60 liraya mal olan BIOS'u burda bedava vermek istiyorum :) Kendisi orjinal Casper BIOS'udur.

Güncellemek için DOS'a Boot eden USB hazırlamanız gerek. Buraya bakarak hazırlayabilirsiniz:

Vestel OCEAN 0.35 Güncel BIOS

Güncel BIOS Q3F85:

TW9A-Q3F85 (Hotfile)

TW9A-Q3F85 (Multiupload)

0wVca.jpg

Hocam benim de problem aynı. Slotun biri çalışmıyor, sen problemi çözebildin mi ? BIOS güncelleyerek mi çözülüyor yani, onu anlamadım.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı