Fırsat buldukça herkese tek tek cevap vereceğim arkadaşlar merak etmeyin. İnsanlarımızı oyuncak G29 hegemonyasından kurtarıp Direct Drive rahatlığına alıştıracağız
-Hocam öncelikle V10 Pro modelinin pedalları hall effectli ve plastik. V10 Ultra modelininki ise metal ancak henüz ülkemizde satılmıyor. V10 Pro'nun pedalları Iracing, Lemans Ultimate vb oyunlarda ciddi şekilde yarışacak arkadaşlar için uygun değil. Her ne kadar giriş seviyesi için yeterli olsalar da ciddi simulasyonlar için özellikle fren pedalı yumuşak kalacaktır. Ama Assetto Corsa'da Shutoko'da makas atmak için ya da ETS, Beamng tarzı competitive olmayan oyunlar oynayacaklar için 16 bin TL'lik bir Direct Drive set olduğu düşünüldüğünde yeterli olacaktır.
-Pedal sertlikleri bildiğim kadarıyla ayarlanmıyor ancak pedalların pozisyonları değişiyor. Pedal seti açılıp içindeki yaylar kontrol edilse daha sert bir yayla değiştirilebilir belki ama o konuda bir bilgim yok. Bunun dışında yazılım üzerinden ince ayar yapmak mümkün.
-Direct Drive setlerde dönüş açısı sınırsızdır hocam. Yazılımsal olarak 1800 dereceye kadar dönüş açısı mevcuttur. Bu da gerçek kamyon direksiyonlarındaki tam tur dönüş açısını karşılar. Yine PXN SimRacing uygulaması ile 270,540,,900 veya 1080 dereceye kilitleyip kullanabilirsiniz. Önceki Dişli V10 modelinde bu iş için base arkasında bir tuş vardı. V10 Pro'da PXN'in yeni SimRacing uygulaması üzerinden FFB, Inertia, dönüş açısı gibi ayarlar yapılabiliyor.
Yeni bir inceleme de gelmiş buyrun izleyebilirsiniz. (Bahsettiğim pedalları metal olan V10 Ultra incelemesi ama pedal dışında birebir aynı set.)
Yazılım arayüzü de şu şekilde. (Bu yazılıma yalnızca yeni çıkan VD serileri ve V10 Pro/Ultra serileri erişebiliyor.)
Eki Görüntüle 2588339
Hocam Youtube'a PXN V10 Pro yada Ultra yazdığınızda yabancı kaynaklarda bir çok inceleme mevcut

Ülkemizde yalnızca 1 ithalatçı getirdiği ve marka bilinmediği için ve alan arkadaşların da inceleme yapma huyu olmadığı için Türkçe kaynak bulamıyorsunuz tabiki

Türkçe kaynak olarak burada ve DonanımArşivinde PXN konusunda tüm bildiklerimi aktarıyorum yani kaynak benim
Hocam düz PXN V10 modeli dişli motorlu bir modeldir tıpkı G29 gibi. Ayrıca yaklaşık 2-3 yıllık bir modeldir ve dişli olduğu için asla tavsiye etmiyorum kimseye. Yani marka fanboyu gibi düşünmesin kimse diye 20K altı bütçesi olan herkese şuan piyasada en alınabilir Direct Drive set olan V10 Pro'yu öneriyorum.
PXN çok yanlış bir isimlendirme yapmış burada aslında. Düz V10'dan ellerinde kalan kasalara direct drive servo motorları koyup sonuna pro takısı eklemişler ama iki model arasında uçurum var.
Direct Drive servo motorlar oyunun verdiği geri bildirimi kayıpsız bir şekilde elinizde hissettirir. Dişli motorlarda dişliler arası boşluk hissi, takırtı sesi gerçekçi olmayan geri bildirim gibi sorunlar vardır. Artık ilkel kalmış bir teknolojidir. Thrustmaster gibi kayışlı setler ise direksiyonun dönüşünü kayış yardımı ile sağlar ve dişli sistemlere göre daha sessiz ve pürüssüz bir deneyim sunar ancak onlarda da kayışın zamanla aşınması, salınım ve ısınma gibi problemler vardır ve sonuç olarak yine de Direct Drive setler kadar kayıpsız force feedback veremezler.
Gelelim sıkılır mıyım konusuna. Eğer güncel olarak klavye ya da gamepad ile ETS, Asssetto Corsa ya da F1 vs oynuyorsanız sizin için kısa sürede bağımlılık yaratabilir. Tek sıkıntısı masaya bağladıktan sonra söküp takmaya üşeniyor insan bir süre sonra

Onun da maalesef tek çözümü kokpit alıp ona bağlamak. Ortalama 5-6 bin TL ye PXN'in kendi kokpitleri de olmak üzere seçenekler var. Onlar katlanabilir olduğu için işiniz bitince katlayıp kenara koyarsınız direksiyonu her seferinde takmakla uğraşmazsınız. (ki uğraşmak dediğim de 2 tane alyan sıkmak)
Yani araç sürmeyi araba yarışlarını seviyorsanız bu işe Direct Drive bir set ile başlarsanız kolay kolay sıkılmazsınız. Eğer G29 gibi dişli bir set alırsanız gerçekçi olmayan geri bildirim yüzünden size bir süre sonra oyuncak gibi gelecek ve kutusuna koyup sarı siteye koyacaksınızdır. Tercih sizin tabiki...
Düz V10 ile ilgili düşüncemi mesajda belirttim hocam almayın düz olanı gerek yok. Daha iyi bir şey düşünüyorsanız yeni çıkan VD4 veya VD6 serilerini aldırın ya da TR garantili V10 Pro alın. Direksiyon setlerini yurtdışı veya garantisiz almayı da kesinlikle önermem. Hangi marka olursa olsun arıza verme ihtimalleri diğer elektronik cihazlara göre daha yüksek. Ben herkesin öve öve bitiremediği Moza aldım ama ilk günden direksiyon ile motor arasında bağlantı kopması sorunu yaşadım. Hepsiburada üzerinden almasam satıcı iademi kabul etmeyecekti uğraşıp duracaktım. Çok çok uygun bir fiyata gelecekse V10 Pro aldırabilirsiniz düz V10 kesinlikle alınmaz.