Casper Nirvana C900 Nasıldır?

Fandaki ses hala gitmeyince en sonunda içini açtım hiçbir gariplik yok. Aynı şekilde geri topladım ses daha beter oldu umarım azalır eski haline razıyım. Bu arada içini açmak isteyen arkadaşlara küçük bir tüyo. Etiketin altında delik var ama vida yok garanti amaçlı koyulmuş bilginiz olsun.

Telefon ile Casper'ı arayıp sorduğumda bana da aynını söylediler. Herhalde en mantıklısı Casper servisine gidip açtırıp hangisinin uyumlu olduğunu öğrenmek. Daha garantisi bitmedi çünkü.

Merhaba, ben de aynı cihazın kullanicisiyim ve SSD leri araştırırken aynı soruyla karşı karşıya kaldım. Cevabını bulabildiniz mi? Siz hangi marka model SSD yi taktiniz? Memnun musunuz? Eğer geri dönüş yaparsanız çok sevinirim.

Sanırım Casper C900'e olan desteğini kesti. Şimdi internet sitesine girdim ve C900 için olan sürücüler yok.
Düzeltme: arama yaparak bulunuyor.
Cevabın için teşekkürler kardeşim. Bu konuyla ilgili daha önce de mesaj yazmıştım ve yine senin geri dönüşlerin olmustu çok tesekkurler. Tek online c900 kullanıcısı sensin galiba burada :) . Sanırım sen sata 3 aldin. Hangi marka aldın ve SSD takmamı önerir misin? Bu PC nin kendi harddiskine göre SSD, hızında ve kullanılabilirliğinde çok fark yarattı mı? Bu durumdan çok rahatsızım çünkü. Solidworks veya AutoCAD programlarını açarken 2 dakika bekliyorum bu çok uzun bir süre ve tek sorun bu değil işlemler de bunun gibi yavaş kalıyor. Bu nedenle SSD konusuna kafayı taktım. Tavsiyelerini bekliyorum.

Merhaba, ben de aynı cihazın kullanicisiyim ve SSD leri araştırırken aynı soruyla karşı karşıya kaldım. Cevabını bulabildiniz mi? Siz hangi marka model SSD yi taktiniz? Memnun musunuz? Eğer geri dönüş yaparsanız çok sevinirim.
Kardeşim henüz taktırmadım çünkü önce SSD almam lazım ve SSD almak için de içini açtırıp Casper servisine hangisinin uyumlu olduğunu sormam lazım ve buna baya bir eriniyorum. c900 olarak piyasaya sürülen 2 adet laptop var ve söylenilen SSD ler hangisi için uyumlu çok kafa karıştırıyor. Yardımcı olabilen kimse de yok maalesef.

Cevabın için teşekkürler kardeşim. Bu konuyla ilgili daha önce de mesaj yazmıştım ve yine senin geri dönüşlerin olmustu çok tesekkurler. Tek online c900 kullanıcısı sensin galiba burada :) . Sanırım sen sata 3 aldin. Hangi marka aldın ve SSD takmamı önerir misin? Bu PC nin kendi harddiskine göre SSD, hızında ve kullanılabilirliğinde çok fark yarattı mı? Bu durumdan çok rahatsızım çünkü. Solidworks veya AutoCAD programlarını açarken 2 dakika bekliyorum bu çok uzun bir süre ve tek sorun bu değil işlemler de bunun gibi yavaş kalıyor. Bu nedenle SSD konusuna kafayı taktım. Tavsiyelerini bekliyorum.
Sürücüden kastım yazılım olaraktı sitesinde bulamamıştım :)
Soruna gelecek olursak, aynen ben daha ucuz olduğu için Sata 3 olarak Samsung Evo 860 250GB aldım. Açılış hızı olarak inanılmaz fark yarattı ve Cs Go oynarken aldığım droplar gitti. Büyük boyutlu programlarla çok işin yoksa Sata 3 olarak alabilirsin ama 1TB sana lazım olan bir boyutsa M.2 olarakta alabilirsin.

Hi-Level 256GB 550MB/530MB/s M.2 Sata SSD Disk - HLV-M2SSD2280/256G - incehesap.com
kardeşim ben bu ssd'yi alıp taktırdım. Eğer casper servisinden taktırmak isterseniz onlar sizin yerinize uygun ssd alıp takıyorlar. Uğraşmanıza gerek kalmaz ama fiyat olarak uygun olacağını düşünmem.
He birde pc uefi bios destekliyor. Bios içinden uefi'yi aktif edip, uefi windows kurulumu yapmayı unutmayın.

Hi-Level 256GB 550MB/530MB/s M.2 Sata SSD Disk - HLV-M2SSD2280/256G - incehesap.com
kardeşim ben bu ssd'yi alıp taktırdım. Eğer casper servisinden taktırmak isterseniz onlar sizin yerinize uygun ssd alıp takıyorlar. Uğraşmanıza gerek kalmaz ama fiyat olarak uygun olacağını düşünmem.
He birde pc uefi bios destekliyor. Bios içinden uefi'yi aktif edip, uefi windows kurulumu yapmayı unutmayın.
Bunu nasıl taktırdın ki ? M2 ssd bölümü 3 diş değil 2 dişli görünüyor fotoğrafa baktığında işaretli yerde.

Dosya Ekleri

• Casper C900 (4) (1).jpg
    Casper C900 (4) (1).jpg
    225,1 KB · Görüntüleme: 70
Bunu nasıl taktırdın ki ? M2 ssd bölümü 3 diş değil 2 dişli görünüyor fotoğrafa baktığında işaretli yerde.
Kardeşim ben alırken içini açıp kontrol etmedim. M2 sata ssd diyordu. İnternete yazdım . En uygun bunu buldum ve aldım. Hiçbir sorun çıkmadı. 6-7 aydır kullanıyorum.
M2 SATA SSD olanlar 3 dişli oluyor diye biliyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı