Casper Nirvana CN.VKY3230E İşlemci Önerisi

Öncelikle BIOS sürümünüzü Lenovo'nun sitesinden son sürüme güncelleyip whitelist kısıtlaması yok ise i7 3632QM işlemcisine güncelleyebilirisiniz. HM76 chipset 3. nesil işlemcileri destekliyor.

Notebook işlemci i7 3.nesil SR0V0 (Intel Core i7-3632QM - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 454107711

Zaten chipset destekliyse ve whitelist kısıtlaması yoksa 2. nesil bir işlemci takmanın anlamı yok. Arada bir kere nesil farkı var ve 35 veya 37 watt i7 2. nesil işlemci bulmak zor ve pahalı. i7 3632QM yüksletmesi en mantıklı yükseltme olacaktır. Teknik özellikleri yüksek termal macun kullanmadığınız sürece bu laptopta ısınma sorunu yaşarsınız haberiniz olsun.

Öncelikle BIOS sürümünüzü Lenovo'nun sitesinden son sürüme güncelleyip whitelist kısıtlaması yok ise i7 3632QM işlemcisine güncelleyebilirisiniz. HM76 chipset 3. nesil işlemcileri destekliyor.

Notebook işlemci i7 3.nesil SR0V0 (Intel Core i7-3632QM - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 454107711

Zaten chipset destekliyse ve whitelist kısıtlaması yoksa 2. nesil bir işlemci takmanın anlamı yok. Arada bir kere nesil farkı var ve 35 veya 37 watt i7 2. nesil işlemci bulmak zor ve pahalı. i7 3632QM yüksletmesi en mantıklı yükseltme olacaktır. Teknik özellikleri yüksek termal macun kullanmadığınız sürece bu laptopta ısınma sorunu yaşarsınız haberiniz olsun.
Bilgisayarımın sıcaklığı ortalama boştayken 55 derece civarlarında.
Yükteyken 70-75 aralığında bazen 65 lere düşüyor.
Peki kolay bulabileceğim bi alternatif var mı? i5 felan da olabilir.

Lenovo nun sitesinden baktım bios için ancak Windows 8.1 olarak arattığımda sürücü bulunamadı diyor. Windows 8 seçeneğinde 1 tane bios sürümü var.2013 kasım ayında çıkmış son sürümü gördüğüm kadarıyla. Bunu yükleyeyim mi?

HQ, MQ ve QM gibi yüksek performanslı bir modele yükseltmediğiniz sürece farkı hissedemezsiniz. 2. ve 3. nesil yüksek performanslı i5 işlemci ile sizin işlemciniz arasında maximum %20'lik bir fark var. Yükseltecekseniz i7 QM bir modele yükseltin ki vereceğiniz paraya değsin. Yüksek performanslı bir termal macun olarak Arctic MX-4 öneririm. i7 3632QM ve bu laptop ile ısınma problemi yaşamazsınız.

Arctic MX-4 8.5W/m·K 4g Termal Macun - Nanokatalog

HQ, MQ ve QM gibi yüksek performanslı bir modele yükseltmediğiniz sürece farkı hissedemezsiniz. 2. ve 3. nesil yüksek performanslı i5 işlemci ile sizin işlemciniz arasında maximum %20'lik bir fark var. Yükseltecekseniz i7 QM bir modele yükseltin ki vereceğiniz paraya değsin. Yüksek performanslı bir termal macun olarak Arctic MX-4 öneririm. i7 3632QM ve bu laptop ile ısınma problemi yaşamazsınız.

Arctic MX-4 8.5W/m·K 4g Termal Macun - Nanokatalog

The version of ROM file is the same as that of BIOS
Böyle bir hata verdi sanırım biosum güncel anladığım kadarıyla.
Mesela linkini attığınız işlemci İstanbulda ama ben orda değilim ulaşamam. Bu yüzden fiyatı önemli değil ama alternatif olarak alabileceğim işlemciler yokmu.

2. el alış/satış sitelerinden araştırmanız gerekiyor. Laptobunuzun termal tasarımı 45 wattlık bir işlemciyi soğutacak kadar güçlü olmadığı için i7 3630QM ve i7 3610QM işlemcilerini öneremem. Ayrıca 45 wattlık bir işlemciyi çalıştıramama ve yükte voltaj dalgalanması olma ihtimali bile var. Alıp takabilirsiniz elbette ama bu konuda tecrübelerim sabittir. Risk sizin.

2. el alış/satış sitelerinden araştırmanız gerekiyor. Laptobunuzun termal tasarımı 45 wattlık bir işlemciyi soğutacak kadar güçlü olmadığı için i7 3630QM ve i7 3610QM işlemcilerini öneremem. Ayrıca 45 wattlık bir işlemciyi çalıştıramama ve yükte voltaj dalgalanması olma ihtimali bile var. Alıp takabilirsiniz elbette ama bu konuda tecrübelerim sabittir. Risk sizin.
Anladım yok riske girmek istemiyorum. Ben şimdi araştırmaya başlayayım bulup alayım işlemciyi :)

Önerdiğiniz işlemciyi alıp birde üzerine aynı değerlerde yada bulabilirsem aynı model 4 GB RAM takviyesi yaparım.

Şunu da Unutmayın i5 işlemci takılıysa soğutucu bakır plaka küçüktür i7 uyumlu soğutucu almanız Gerekiyor 2 hafta önce 3. nesilden 4. nesile geçtim Casper laptop için Konuşuyorum

İ7 Uyumlu
Casper MT55 Bakır Sogutucu 20B370-FT9010

Genelde i3-i5 için kullanılan soğutucu

CASPER NIRVANA CKV BAKIR SOĞUTUCU - MT50 MT55 SERİSİ - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 410081780

Son olarak Laptop
Verdiğim linkteki ürünle aynımı

NOTEBOOK CORE İ5-2.60GHZ-8GB-750GB-15.6-2GB-W8 TASINABİLİR BİLGİSAYAR

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı