Casper Nirvana Herhangi bir şekilde çalışmıyor.

RequiemArcadee

Hectopat
Casper Nirvana C500 model bir bilgisayarım var.
10 dakika önce çalışırken normal Windows'u kapat diyerek kapattım.
Sonrasında aklıma bir şey geldi ve bilgisayarın güç düğmesine basmama rağmen bilgisayar açılmadı. Fan veya monitöre güç gelmiyor. Pili çıkartıp düğmeye bastım veya o tür şeyleri yaptım fakat olmadı.
Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Üstüne üstlük dün ve bugün saati sürekli değişip duruyordu belki bilen vardır.
20 gün önce aynısı oldu bilgisayarın tüm parçalarını çıkarıp baktım BIOS pili vb. aradım ama nafile, bulamadım. Tekrar birleştirip çalıştırdım. Bilgisayar açıldı ama bu sefer de hiçbir şey olmuyor, tek olan şey Power ışığının yanıp arım saniye de kapanması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Hüseyin Ay prizde kullanıyorsun sürekli zaten batarya sağlam çalışıyor bataryası söküp prizle denedim statik boşalttım olmadı. Samet1234 ramler çıkarttım statik boşalttım olmadı maalesef...

Statik elektrik boşaltmayı laptop pili ve güç kablosu çıkarılmış haldeyken güç düğmesine 8sn kadar basarak mı yaptınız?

Evet 5 sn pil ve fişi çıkardım 1 saniye aralıklı hızlı bastım bir kere ışık yandı aynı olan elektriği boşalttı tekrar tekrar 30vsaniye yaptım en sonunda 5 sn basılı tuttum ve fiş bağlantısı ile çalıştırmayı denedim olmadı. Hatta toprağa dokunup anakarta bile elimi dokundurdum o derece anakartın fişten gelen kablo pinini çıkartıp elimi topraklayıp dokundum 5 dakika sonra bilgisayarı açmayı deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı