Casper Nirvana NB15.6 FPS Düşüşü Ve Aşırı Isınmadan Kapanma

@Silinen üye @IMPOSS1BLE Hocam, çok garip bir durum var.
FPS 50'lere geldiğinde CPU sıcaklığı 90'lara geliyor ve 3-4 dakika sonra kapanıyor.
Ancak FPS 20'lerde iken CPU sıcaklığı normal gözüküyor, bilgisayar kapanmıyor.
Buyrun ekran görüntüleri;

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    160,2 KB · Görüntüleme: 84
  • 2.jpg
    2.jpg
    265,1 KB · Görüntüleme: 90
Durum biraz zor ama bence 2 olasılık var;
1-FPS 50'lerde iken işlemcin fazla zorlanıyor ve fan daha hızlı çalışıyor ve dayanamayıp kapanıyor (Sağlam bir soğutucu alın bence)
2-20 FPS olunca ise işlemciye daha az performans sarf ettiği için durumlar normal.

Benim fikrim güzel bir soğutucu alın da laptop rahatlasın.
@BERWAR @Neko @Recep Baltaş @THE_MILLER @Faboxin yardım eder misiniz ?

Durum biraz zor ama bence 2 olasılık var;
1-FPS 50'lerde iken işlemcin fazla zorlanıyor ve fan daha hızlı çalışıyor ve dayanamayıp kapanıyor (Sağlam bir soğutucu alın bence)
2-20 FPS olunca ise işlemciye daha az performans sarf ettiği için durumlar normal.

Benim fikrim güzel bir soğutucu alın da laptop rahatlasın.
@BERWAR @Neko @Recep Baltaş @THE_MILLER @Faboxin yardım eder misiniz ?
Hocam, forumda laptop soğutucuların pek işe yaramadığı söyleniyor. Bir de sürekli yüksek FPS almadığı için soğutmanın da bir anlamı kalmıyor. @Recep Baltaş @Ali Güngör
@Neurevt

Son düzenleme:
Bir temizlik yapın. Harici fan takın. Havalar ısınmaya başladı işlemci çok ısınınca kendi korumak için kapanıyor olmalı.
Hocam temizlik yaptığımı belirttim, bu ısınmanın mevsimsel olmadığını düşünüyorum çünkü havalar soğukken de bu şekildeydi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı