Casper Nirvana NVY laptop ısınıp kapanma sorunu

kurtumsuluk

Hectopat
Daha fazla  
Casper Nirvana NVY model bir laptop kullanıyorum, aşağı yukarı 4 yıl oldu alalı. Normalde oyunlarda hiçbir sorun olmadan kasmadan akıcı bir şekilde oynayabiliyordum. Mesela WatchDogs oyununu Crysis 3, Cod Black Ops 2 gibi oyunları oynayıp Solidworks, Matlab gibi programları çok yoğun bir şekilde kullanabiliyordum, hiçbir sıkıntısı yoktu. Yaklaşık 6 aydır laptopta ne bir oyun ne bir program açılabiliyor. Kaldı ki Youtube'dan iki tane 4k video açınca dahi fanlar deli gibi dönüp kapanıyor. Bu aralar iyice sapıttı artık üst üste birden fazla sekmede hiç işlem yapamıyorum.

Sistem özellikleri;
  • Intel i5 4200M
  • 2 GB Nvidia GT 740M
  • 8 GB RAM
  • 640 GB HDD
Çözüm denemelerim:
Opera, Mozilla, Chrome, Maxthon, Internet Explorer gibi tarayıcıların hepsinde üst üste birden fazla (mesela 6 tane) sekme açamıyor laptop.
Termal macununu değiştirdim iki kere, fanını temizledim, elimle sıcaklığını kontrol ettim genelde GPU değil de CPU ısındığı için kapanıyor ama bazen ikisinin de ısınması kapanmaya sebep oluyor.
Programla sıcaklığını ölçtüm 85-90 derece olduğu gibi kapanıyor. Bazen 75'te de kapanıyor.
Garantisine parayla yaptırmak için gönderdim. RAM'ler yanmış, ekran kartı bozuk, anakartta hasar var toplam ücret 1500 TL dediler, ben de vazgeçtim. Yaptırmadım, zaten laptopu 1650'ye almıştım.

Ne yapmam lazım? Biliyorum ömrü doldu bunun ama bu aralar projelerim, ödevlerim birikti. Acil çözüm bulmam lazım yoksa millete ağız bükmek istemiyorum.
Saygılarımla, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı