Casper Nirvana TTD-4200 M.2 Portu

Var olan bir şey tabiki aktif olacaktır ama servisin daha msata ile m2sata arasında ki farkı anlamaması casper'ı geriletiyor, evet ben kendim belli başlı masrafları yaptım doğru bunları takmam için servis olmam şart değil, kaldı ki m2sata portuna ssd takmaları için bile tek parça olan kapağı çıkaracaklar. O kapağın üstüne dikkatli bakarsan garanti etiketi var o etiket tamda dvd kızağını ve kapağı tutan vida üstüne yapıştırmışlar zaten başlı başına bir saçmalık bu. Ben bunları göz önüne alarak kendim taktım, hdd kızağı ve dvd kutusu maksimum 80 tl civarında olur bilgisayarcıların olduğu yerde rahatça bu fiyata bulursun merak etme performans düşmüyor tecrübe ile sabit. Hatta hdd kızağı almadan evvel oyunları harici diske kurmuştum usb 3.0 üzerinden güzelce oynuyordum.
Benim diyeceklerim bu, bundan önceki laptopu tam 5 sene kullandım sata2 anakarta sahip olduğu halde. Dvd'nin yerinde duran hdd sistemi çalıştıran hdd olmuştu ki şimdi de öyle duruyor, onu bile belli aralıklarla söküp (ciğerine kadar desem yeri) temizliyorum, gt420m bana abi artık dayanamıyorum demeseydi belki bu bilgisayarı bile almazdım, ama memnun muyum?
Bu halinden tabi ki memnunum. Benim için şu donanım güncellemesi yeterde artar bile.
@Kıvan Ç

Var olan bir şey tabiki aktif olacaktır ama servisin daha msata ile m2sata arasında ki farkı anlamaması casper'ı geriletiyor, evet ben kendim belli başlı masrafları yaptım doğru bunları takmam için servis olmam şart değil, kaldı ki m2sata portuna ssd takmaları için bile tek parça olan kapağı çıkaracaklar. O kapağın üstüne dikkatli bakarsan garanti etiketi var o etiket tamda dvd kızağını ve kapağı tutan vida üstüne yapıştırmışlar zaten başlı başına bir saçmalık bu. Ben bunları göz önüne alarak kendim taktım, hdd kızağı ve dvd kutusu maksimum 80 tl civarında olur bilgisayarcıların olduğu yerde rahatça bu fiyata bulursun merak etme performans düşmüyor tecrübe ile sabit. Hatta hdd kızağı almadan evvel oyunları harici diske kurmuştum usb 3.0 üzerinden güzelce oynuyordum.
Benim diyeceklerim bu, bundan önceki laptopu tam 5 sene kullandım sata2 anakarta sahip olduğu halde. Dvd'nin yerinde duran hdd sistemi çalıştıran hdd olmuştu ki şimdi de öyle duruyor, onu bile belli aralıklarla söküp (ciğerine kadar desem yeri) temizliyorum, gt420m bana abi artık dayanamıyorum demeseydi belki bu bilgisayarı bile almazdım, ama memnun muyum?
Bu halinden tabi ki memnunum. Benim için şu donanım güncellemesi yeterde artar bile.
@Kıvan Ç

Hocam peki sormak istediğim bi soru daha var.En sağlıklı yanıtıda sanırım sen verebilirsin.
Benim garanti etiketi dolayısıyla arka kapağı açmam mümkün gözükmüyor.
Bu slota kısa olan m2 ssd lerden değilde uzun olan m2 ssd lerden taksam aceba o hizada ona engel olacak bişey var mı ?
Yani illaki bi şekilde sabitlenir diye düşünüyorum.Ama önemli olan onu oraya sokabilmek.Sence girer mi ? Benim için o kısımlara bi göz gezdirebilir misin ?

Sorunuzu şöyle net yanıtlayayım, bende aynı şeyi düşündüm ama ilk postta attığım resme dikkatli bakmanı isterim oraya onu takmak pek mümkün görünmüyor, hadi taktın diyelim ama bu seferde sabitleme sorunu oluşacak, takılma ihtimali neredeyse yok gibi, direkt entegrelere denk geliyor. O yüzden kısası şart.
@Kıvan Ç

@Recep Baltaş Öncelikle merhaba konunun üzerinden zaman geçmiş fakat sormak istediğim mSATA2 (NGFF2242) olarak geçiyor. Dediğim gibi M.2 diye yazmışsınız efendim fakat sorum şu bu bağlantı arabirimi sata3 mü yoksa pcı-express bağlantı arabirimini mi kullanıyor ? çünkü ikisi de aynı bağlantı olan m.2 arabiriminde çalışıyor ama sata ise pcı- Express çalışmayacaktır yani bu girişin sata m.2 mi yoksa pcı-express mi olduğunu nasıl anlayabiliriz ?

ben baya bir araştırdım ve Port (B key ) oldugunu gördüm peki ama herhangi bir B key tipli ssd alsam ve taksam calışırmı acaba.

Bu Tür Bi ssd mi almam lazım

Dosya Ekleri

• ee490a5c17c9c215b337f78dc45bc9f9.jpg
    ee490a5c17c9c215b337f78dc45bc9f9.jpg
    128,4 KB · Görüntüleme: 235
konuyu hortlatmak gibi olacak ama ssd alıp deneyen oldu mu aradınızda? bende de aynı model anakart var ve ssd almayı düşünüyordum sonra orayı farkettim araştırma yapınca sizi buldum.. şu an oraya uygun mini ssd bulamadım.. 5pinli ssd yok gibi

konuyu hortlatmak gibi olacak ama ssd alıp deneyen oldu mu aradınızda? bende de aynı model anakart var ve ssd almayı düşünüyordum sonra orayı farkettim araştırma yapınca sizi buldum.. şu an oraya uygun mini ssd bulamadım.. 5pinli ssd yok gibi
Merhaba cihaz şu an elimde değil fakat cihazla uyumlu ssd Türkiye de bulman imkansız boyut olarak kısa olan yani m.2 ssd fakat boyut olarak diğer markalar örneğin msi laptoplarda m.2 standart boyut olanını kullandırıyor ki temin etmek çok kolay her yerde bulursun bu cihaz elimdeyken uzun süre araştırdım bende aliexpress amozon gibi sitelerde uyumlu ssd ler bulmuştum fakat getirmek nasip olmadı cihazı 1 yıl önce kadar sattım.

Sonradan ihtiyacı olanlar için hortlatıyorum. Arkadaşlar M.2 SSD kısmı NVMe değil sat destekliyor yani çentik kafanızı karıştırmasın ekte belirttiğim uçtan ve 2242 boyutlarinda olmalı bunlar dikkate alındığında 128 GB M.2 500 TL iken yerine 250 GB kaliteli (Patriot brust+SSD kızak)alıp CD okuyucu yerine takabilirsiniz, sağlıcakla kalın.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230602-222200_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20230602-222200_Hepsiburada.jpg
    89,7 KB · Görüntüleme: 31

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı