Casper Notebook Mac OS X Kurulumu - i5 2410M

diablero

Hectopat
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
5
Öncelikle hepinize selamlar arkadaşlar. İnternette dolaşırken Mac Book dışındaki normal bir bilgisayara/laptopa Mac OS X işletim sistemi kurulabileceğini gördüm. Ardından youtube'dan technopat'ın bu konuyla alakalı birkaç videosunu izledim. Ayrıntılı yardım alabilmek için de üye olup, slzerin huzuruna çıktım. Sizden ricam bir cahile anlatırmışcasına yardımcı olabilmeniz bana :)

Laptopumun özellikleri şu şekilde;
xE5n4q.png


KD4Vvy.jpg


Ekran kartı Intel yazıyor fakat laptopun ana ekran kartı NVidia GeForce GT 540M (1GB / 4 GB'a kadar paylaşımlı). Çift akran kartı var yani. Bu özelliklere göre nasıl bir yükleme sırası takip etmem gerekiyor. Yardımlarınız ve vereceğiniz bilgi ve ayrıntılar için çok teşekkürler. Tabi bu arada Mac OS X için bir de indirme linki ve indirebileceğim site yazar/söylerseniz çok makbule geçer.

Hepinize iyi akşamlar diliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar iyi akşamlar. Mavericks kurulumunda şöyle bir sorun yaşıyorum;

Clover BootLoader açılıyor, USB'den OSX'i yükle seçeneği tıklıyorum ardından siyah bir ekran geliyor ve öylece kalıyor bilgisayar.

Diğer BootLoader ile yüklemeyi denediğimde ise aşağıdaki ekranda takılı kalıyor.
vz74Pr.jpg


Transmac ile NVidia ve Intel kextlerini de sildim ama sonuç aynı. Ekstradan neler yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz?

Yüklemeye çalıştığım sürüm 10.9.3

Notebook'un özellikleri ilk mesajda belirttiğim gibi.
 
Son düzenleme:
Denedim. Ayrıca -v, GraphicsEnabler=Yes, GraphicsEnabler=No gibi komutlar da denedim ama sonuç aynı. Ki, BootLoader ekranı geldiğinde, mouse'u oynattığımda imleç titrek titrek ve kasarak ilerliyor.
 
Kardeşim eyvallah, birkaç deneme sonrasında başarıyla yaptım kurulumu fakat bu sefer de şöyle bir sorunum var. Bilgisayar açılışta direkt Windows'u açıyor. Kurulumu Chameleon BootLoader ile yaptım, haliyle kurulumdan sonra Chameleon BootLoader'ı yükledim. FakeSMC ve MultiBeast'den de Chameleon yükleme rehberindeki driverlerı da kurdum nafile. USB takılı değilken BootLoader ekranı gelmiyor açılışta, Windows açılıyor. Hatta ayrıyeten Clover BootLoader'ı dahi denedim ama olmadı.

Kurulum rehberinde Clover BootLoader yüklerken özelleştirden bir seçenek işaretleniyordu. Boot0SS'yi MBR yükle diye. Bu seçenek sayesinde açılışta Windows mu Mavericks mi diye soruyordu bilgisayar. Chameleon da bu seçeneği aktifleştirmenin bir yolu ya da Boot0SS'yi MBR yükleme eylemini farklı şekilde yapmanın bir yolu/yöntemi var mıdır?
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı