R36a1
Hectopat
Daha fazla
Laptopun termal macununu yeniledim dün akşam. Yenilemeden önce sıcaklık ne kadar oluyordu bilmiyorum ölçmemiştim onu. Yeniledikten sonra klavye, elin konulduğu kısım, sıcak hava atım deliğinin üstü (Sol tarafta) vs. sıcak gelmeye başladı.
Termal macunu yenilemeden önce sıcak hissettirmiyordu böyle, bu kadar.
Sıcak hissettirince MSI Afterburner programını yükledim. CPU oyun açık değil iken sabit 60 C derece, GPU oyun açık değilken 40 C derece (50-55'ye yükseldi yavaş yavaş. İnternette geziniyorum 1-2 saattir).
Sıcak mı normal mi?
Normal ise neden sıcak hissettiriyor kasası?
Normal değilse ne yapmalıyım?
Termal macunu temizleyip tekrar süreyim mi? Belki dün akşam sürdüğümden az biraz daha fazla mı sürsem?
İnce bir tabaka halinde CPU ve GPU'nun ortasındaki metal plakaya sürmüştüm güzelce, yaymıştım da ama...
Daha oyun oynamayı denemedim. Derece kaç olacak oyunda bilemiyorum.
PC bu arada 7-8 yıllık. Casper Pegatron A15. i3-2350 2.3GHz, GT 520m 1GB VRAM, 6GB RAM.
Bir şey değiştirir mi bilmiyorum ama BIOS güncellemesi hiç yapılmadı. Birkaç gün önceden beri aklımda da doğru dosyayı bulamadım.
Termal macunu yenilemeden önce sıcak hissettirmiyordu böyle, bu kadar.
Sıcak hissettirince MSI Afterburner programını yükledim. CPU oyun açık değil iken sabit 60 C derece, GPU oyun açık değilken 40 C derece (50-55'ye yükseldi yavaş yavaş. İnternette geziniyorum 1-2 saattir).
Sıcak mı normal mi?
Normal ise neden sıcak hissettiriyor kasası?
Normal değilse ne yapmalıyım?
Termal macunu temizleyip tekrar süreyim mi? Belki dün akşam sürdüğümden az biraz daha fazla mı sürsem?
İnce bir tabaka halinde CPU ve GPU'nun ortasındaki metal plakaya sürmüştüm güzelce, yaymıştım da ama...
Daha oyun oynamayı denemedim. Derece kaç olacak oyunda bilemiyorum.
PC bu arada 7-8 yıllık. Casper Pegatron A15. i3-2350 2.3GHz, GT 520m 1GB VRAM, 6GB RAM.
Bir şey değiştirir mi bilmiyorum ama BIOS güncellemesi hiç yapılmadı. Birkaç gün önceden beri aklımda da doğru dosyayı bulamadım.
Son düzenleyen: Moderatör: