Casper Ultrabook BIOS Recovery ve Format Sorunları

• Konuyu başlatan a1101
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 26.527

a1101

Hectopat
Merhabalar,

CASPER NIRVANA ULTRABOOK 14(CBE.3317-4500V) sahibiyim bu bilgisayar beni çıldırtıyor. Başlıkta da yazdığım gibi ne BIOS'a girebiliyorum ne boot ekranına geçebiliyorum ne recovery yapabiliyorum boot'a geçemediğim için format da atamıyorum sinir bozucu bir durumda kaldım.

Özetlemem gerekirse recovery tuşu ile geçiş yapamıyorum Windows 8 in içinde gelen fabrika ayarlarına sıfırla menüsü kullanarak ta geçemiyorum ilgili bölüm yok diyor sanırım recoveryden bahsediyor. Disk yönetiminden bakıyorum recovery partı vardı.

Neyse sinir oldum saatlerce uğraştım en son HDD'yi söktüm farklı bir makinede bir temiz biçimlendirdim Win 7 kurdum daha sonra HDD'yi Casper'a taktım ama yine açılmıyor yine açılmıyor delireceğim farklı bir HDD taktım yok bir siyah ekranda kalıyor. Aşağıdaki resimde ctrl+ı yapınca BIOS ekranı gibi bir yere giriyor ancak orada hiç bir şey yapılamıyor...

Önerileriniz neler?

e75gNP.jpg

Kesin bir olgu olmamakla beraber. Bu işlem benim başıma gelse 3 adım izlerdim ;
1. klavyemde takılı bir tuş varmı ?
2. Bios'u sıfırlardım.
3. Çözüm olgusu taşımamakla beraber. Hdd söküp, aynı marka laptopa takar onda formatlardım. Siz farklı bir cihazda denemiş olmalısınız.

Dostum bios ayarların uefi formatında oldugu için sen normal kurulum yapmıssın ondan hata veriyor. Sen Ctrl+ I yap orda uefi ve csm yazan bir kısım olacak onu csm yap. secure boot devre dışı bırak .Ayrıca AHCI olan birşey daha olacak onuda açılıp açılmama durumuna göre ayarla. Eğer kurulum yaptığın makinede açık ise açık kalsın tersi ise kapalı olacak tabi.

Arkadaşlar öneriler için teşekkürler,
Gelen tüm fikirleri her şeyi deniyorum ama yok nafile yani acayip bir sorun.
adm123 ctrl+I kombinasyonu ile girdiğim ekran aşapıdaki gibidir ve bu ekranda bahsettiğin bölümler yok yani burası bios değil çok bir işlem yapamıyorum bu ekranda 4 - 5 numaralı menüler zaten error veriyor. Bir kaç kombinasyonu var zaten onlarıda yapınca bir değişiklik olmuyor. Sinir bozucu birşey.

Bir sorum var; Bu bilgisayar hediye olarak geldi bana yani çantasında filan kutusudur garanti belgesidir faturasıdır hiç birşeyi yok ancak garantisi var casper sitesinde görebiliyorum. Servise götürdüğümde bir sorun çıkartırlarmı acaba ne yapmam gerekli biraz bu konuda da fikir verirseniz sevinirim.

110510-210729-8.3.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben samsung servisine gittiğimde sadece bilgisayarın seri nosuna baktılar başka birşey istemediler.İstersen casper servislerinden birini ara sor daha sağlıklı olur.

arkadaşım bilgisayarın biosu silinmiş bana böyle dediler garantili cihazı tamir etmek için para istediler. Bende makineyi geri istedim geri gelen aptal makineyide duvardan duvara vurdum kırdım paramparça ettim hiç bir parçası kalmayana dek evden attım ve asus aldım.

İnanmıyacaksın büyük ihtimalle ama aynen böyle oldu...

tek yapman gereken sata modunu ahci olarak değiştirmek ti.
neyse geçmiş olsun.
ve bios silinmiş olsa o ekranı hiç göremezsin hatta hiç bişey göremezsin.

Sorun BIOS'da değil pili çıkarıp taktımm bir kere acılamadan BIOS girebiliyorsun :(
format atmayı düşünürsen mSATA atabilirsin HDD atılmaz kronık sorun BIOS değiştirdim aynı o yüzden Windows 10 kur HDD ne sonra tak çalısır sonra HDD ISO indir ISO ile Win setup AC formatla.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı