Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Selam millet. Benim sorunun şu neden arkadaşlarım güzel oyunlar oynarken ben oynayamıyorum? Mesela mobile PUBG, Rules of Survival, Asphalt 8 gibi oyunlarda telefon acayip kasıyor. Sizce neden?
Giriş seviyesi donanıma sahip ama dışarıdan bakınca çok belli etmeyen bir cihaz. Özellikle grafik bölümünde çok zayıf kalıyor bu tür giriş seviyesi donanımlar.
PUBG optimizasyon sorunları olan bir oyun, sadece senin cihazda değil çok daha güçlü telefonlarda da sorun yaratabiliyor. Asphalt 8 ise ağır grafikli bir oyun, grafikleri kıs. Mali T720 MP2 720P de fena performans vermez. Antutu'ya göre de telefon değerlendirilmez.
Oyun performansını etkileyen temel etken GPU'dur, daha sonra işlemci gelir. Mediatek işlemcilerin uygulama ve oyun optimizasyonları diğer marka işlemcilere göre iyi değil, kasmalar optimizasyon yüzünden olabilir.
Oyunlara girerken arka planda uygulama açık bırakma ve telefonu da güç tasarruf modunda kullanma.