CAT 5 6 kablo döşetmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bahadegildir

Hectopat
Merhaba,yıllardır türk telekom kullanıcısıyım.3 gün önce 24 mbps’lik taahütümüz bitti,ben de 50 mbps’lik pakete geçtim.Fakat hız ölçümleri yaptığımda maksimum 32-33 mbps alabiliyorum.Teknik servis çağırdım,gelip modemden ve santralden/ankastreden ölçüm yaptılar.Santrale 70 Mbps kadar geliyormuş fakat modeme en fazla 35 geliyor dediler.Sorun bina içi kablolamadan kaynaklı dendi,elektrikçi çağırmam gerektiğini söylediler.Cat 6 kablo çektirsem bir değişiklik olur mu ?
3.katta oturuyorum bina yaklaşık 9 yıllık.İnternetten yaptığım araştırmalara göre tüm servis sağlayıcıları maksimum 75 mbps hız alabiliyorum,santrale olan uzaklık tahmini 142 metreymiş.Kablo + işçilik bana kaça patlar ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• A4F51250-5041-4CF5-907B-2601D0DE0B0E.jpeg
    65,5 KB · Görüntüleme: 91
CAT 6 ile ilgili olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cat 5 / 6tipi kabolar müzik endüstrisinde ve veri iletişiminde de kullanılır. Nitelikli kabloların fiyatının pahalı olmasının sebebi ses üretme / iletmede olan hassasiyetleri de içermektedir. Ayrıca parazitlerden ve manyetik alanlardan etkilenmemesi de önemli.

Pahalı olmasının hıza etki ettiği gibi bir algı var nedense. Hızınızı arttırmayacaktır.

Son düzenleme:
TTnet klasik cevabıdır. Arıza yaşayan herkese otomatikman söylerler bunu.
Bence sizden kaynaklanan bir sorun yok. Bir kablo değiştirerek 10-15mbps hız arttıramazsınız. Benden söylemesi.
Gelen teknik servis baya ilgiliydi,1 tanesi evde modemden bir tanesi aşşağıda kutudan ölçüm yaptılar yaklaşık 15-20 dk sürmüştür şahsen inandım ben adamlara.

Gelen teknik servis baya ilgiliydi,1 tanesi evde modemden bir tanesi aşşağıda kutudan ölçüm yaptılar yaklaşık 15-20 dk sürmüştür şahsen inandım ben adamlara.
Anlıyorum sizi.
Fikrim değişmedi ama uygulamayı yaparsanız lütfen burada sonuçları da paylaşın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…