CAT5E Kablo VDSL Destekler Mi?

U.Altun

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar 35Mbps VDSL hat için CAT5e kablo yeterli gelir mi? Ankastre'den (bina içerisinde) daireye çekeceğim 12 metre mesafe mevcut. Kablo bina içerisinden geçeceği için rüzgar, güneş gibi etkenlerden zarar göremez.
Neden CAT5e diyorum çünkü uyguna bulunabiliyor. CAT6 kablonun daha iyi, sağlam olduğunu biliyorum. Modemden bilgisayara da düşünüyorum 1 metre geliyor.
Fiyat olarak CAT5 kablolar daha uygun olduğu için 35Mbps için yeterli gelir mi diye sormak istedim.
Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar 35Mbps VDSL hat için CAT5e kablo yeterli gelir mi? Ankastre'den (bina içerisinde) daireye çekeceğim 12 metre mesafe mevcut. Kablo bina içerisinden geçeceği için rüzgar, güneş gibi etkenlerden zarar göremez.
Neden CAT5e diyorum çünkü uyguna bulunabiliyor. CAT6 kablonun daha iyi, sağlam olduğunu biliyorum. Modemden bilgisayara da düşünüyorum 1 metre geliyor.
Fiyat olarak CAT5 kablolar daha uygun olduğu için 35Mbps için yeterli gelir mi diye sormak istedim.
Teşekkürler.
CAT 5E kısa mesafede 1000Mbps uzun mesafede ise 100Mbps aktarabilir yani sorun olmaz. Yine de mümkünse kısa mesafede 10000Mbps uzun mesafede 1000Mbps verebilen CAT6 kabloyu tercih edin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı