CAT6 kablosu yağmurda ıslanırsa hız düşer mi?

mmt07

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. TurkNet'ten hizmet alıyorum 5-6 aydır. Yaklaşık 2 hafta önceye kadar Speedtest'te hızım 92-94 Mbps geliyordu fakat 2 haftadır 70 civarlarına düştü. Bazen daha da kötü oldu ama genelde 70 civarında ping sorunlarım da vardı fakat 1-2 gündür pek olmadı, düzeldi dediler. Bugün Türk Telekom'a işi devrettiler ve Türk Telekom saha ekibinden biri beni aradı. Var bizde arıza yok sorunu TurkNet'e söyleyin, onlar kontrol yapsın. Sorun müşteri kaynaklı dedi. Şimdi TTNET kutusu evimin önünde, sokakta toplam oradan buraya kablo eve kadar gelen 60-70 metreyi geçmez taş çatlasın 80 metre. Binadaki kablo bağlantılarının olduğu yerden CAT6 bir kabloyu evime çektim, içinden 2 kabloyu kullandım. 5-6 aydır sıkıntı yok şimdi asıl soruya geliyorum. Havalar soğumaya başladı ve yağmur yağıyor ve ayrıca bu kablo dış cephe içinde falan değil ama dışı kaplı. Bu kablo yağmur ve güneşe maruz kaldığı zaman hızda böyle bir düşme olur mu? 5-6 aydır sıcaklarda sıkıntı yoktu bir de bu aralar tüm Türkiye'de internet kopmaları olmaya başladığı zamanlarda olmaya başladı. Hızım bu ping sorunları olduğu zaman normaldi, gün gün düşmeye başladı. Sizce sorun ne?

Arıza kaydı teyit aşamasında teknik durum bilgileri:
Hat fiziksel durumu: Açık.
Hat yönetimsel durumu: Açık.
Nmshızprofil: 102400/5120/V.
Upload çıkış gücü: 3.4.
Download çıkış gücü: 14.5.
Upload kapasite hızı: 30128 kbps.
Download kapasite hızı: 94963 kbps. |Burası normalde 150-200 civarı oynunordu.
Upload mevcut hızı: 5116 kbps.
Download mevcut hızı: 77310 kbps. |Burası 98-102 civarı idi.
Upload noise margin: 31.1 dB.
Upload attenuation: 0.0 dB.
Download noise margin: 8.5 dB.
Downloadattenuation: 6.2 dB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı