Catalina elma logosunda takılı kaldı

@claus Hocam, Clover ile mi kurayım yoksa OpenCore ile mi sizce? @Yiğit Gençer hocam, "OpenCore imajımı bekle" demiş; siz ise, "Clover ile deneyebilirsin" demişsiniz. Clover ile OC'un farkı nedir? Kafam karıştı 😕

Ayrıca Mojave kurmam daha uygun olmaz mı? Mojave desteklemiyor mu? İlla ki HS mi olmalı?

Bu konularda bilgim pek yok, çok soru soruyorsam affedin.

Teşekkür ederim :)
 
Beni afaroz etmelerinden önce söyleyeyim. Eğer OpenCore, Clover, bunların farkı ve dinamikleri hakkında temel bilgin yoksa, bence ilk başta bunlara bak. Çünkü Hackintosh, ince ince işlenmesi gereken bir şey. İnce ince işleyebilmek için ise bazı temel bilgileri bilmek gerekiyor, diye düşünüyorum.
 
Birçok yerde Catalina'da aynı diskte Dual Boot'un sıkıntılara yol açabildiğini, Windows Bootloader'ının sorunlar çıkartabildiğini okudum. Ki, kendim de deneyimledim. Genel olarak toplulukta gördüğüm şey, OpenCore'da DualBoot'un aynı diskte önerilmemesi, özellikle de Catalina'da.

Çoğu kişi ya Catalina kurup, Windows'u sonra kuruyor ya da BootCamp ile Windows kurulumunu gerçekleştiriyor.

Yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Zira konuda Windows olan bir diske Catalina kurulmak istenmiş. Benim araştırdığım ve deneyimlediğim de bunun önerilmediği yönünde. Üstelik yanlış bir adımda Windows EFI'sine ya da macOS EFI'sine zarar verilebiliyor ki bu da yeni başlayan birisi için oldukça can sıkıcı olabilir. Özellikle Windows kısmı başıma oldukça geldi, ilk kez bu işlere girerken.

Yoksa masaüstü sistemimde, ayrı disklerde Big Sur ve Windows'u çok keyifli bir şekilde kullanıyorum.
Açabildiği, konuya tam hakim değil ise sorunlara yal açar elbette. Şimdiye kadar hep Clover& OpenCore hep tek disk dual boot kullandım ve 0 sorun ile'de kullanıyorum. Bu arada sözüm genel arkadaslar kimseyi hedef almıyorum :)
Sadece biraz daha dikkatli olmak gerekiyor.
Clover deneyebilirsiniz konu sahibi.
 

Bu imajı kullanabilirim değil mi?

Bir de Mojave'yi indireyim, eğer HS olmazsa onu denerim.
 

Bu imajı kullanabilirim değil mi?

Bir de Mojave'yi indireyim, eğer HS olmazsa onu denerim.
OpenCore High Sierra imajını yüklemeye tamamladım. Mojaveden sonra dene.
 
OC Mojave'yi USB'ye yazdırdım Rufus aracılığıyla ancak BOOT menüden USB'yi seçmeme ve BIOS'da en üst sırada olmasına rağmen Windows açılıyor. Sonra aynı dosyayı Etcher ile yazdırdım, yine aynı. Sebebi nedir acaba? "Windows Hızlı Başlatma" kapalı.

Şimdi HS'yı denedim, o da aynı.

@claus @Yiğit Gençer @tristessehivernale
 
1611745429860.png

USB'nin 3 tane seçeneği yok hocam. 1 tane var. 1. olanı seçiyorum ve Windows açılıyor. Neden acaba, eskiden OC menüsü geliyordu.

Mojave'nin Clover'ı var mı hocam? Araştırdım ama bulamadım.

OC HS da denedim, aynı. Şimdi KEALOS_HS indiriyorum, Clover olanı yani. Bir de onunla deneyeyim.
1611745549850.png

@tristessehivernale
@Yiğit Gençer
@claus
 
UEFI USB Key Drive BBS Priorities kısmından Partition seçebilmen lazım BIOS'ta.
Öyle bir seçenek yok hocam BIOS'da.
Windows'un içindeki verileri yedekledim, Windows kurulum USB'si üzerinden diski sildim, ve düzeldi. Kurtarma kısmına ulaştım. Oradan diski APFS olarak sildim, ve kurulumu başlattım. Şu an 2. kısımdayım yani "macOS Installer" kısmındayım. Umarım kurulacak.
@claus @tristessehivernale @SideWinder @Yiğit Gençer
 

Geri
Yukarı