Çatlakları Olan İşlemci Çalışır mı?

Joxelium

Centipat
Elime anakart ve bu işlemci geçti fakat görsellerde olduğu gibi çatlak vs var. Anakartında pinleri yamuk biraz düzelttim ama bir devre yolu üstünde de vurup var açılmıyor. İşlemci ve anakart mı gidik yoksa sadece anakart mi gidik? Böyle işlemci çalışır mi çalışmaz mi

20190715_163228.jpg
20190715_163456.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Işlemcide bir sorun göremedim. Anakartta olsa gerek. Anakarttaki bir pin yamulsa gitti anakart... Tamiri çok zor.
İşlemcinin sağ alt tarafında kırık ve yandan bakılınca ince ince olan plaketlerden başkasının bazı kısmı temas etmiyor sorun olur mu pc açılmıyor ama anakarttan da olabilir başka deneyeceğim anakart yok nasıl anlarım başka türlü
Hocam anakartın pinlerini çeker misiniz. İşlemci ısınıyorsa çalışıyor olma ihtimali yüksek.
416489
416490
20190715_191132.jpg 20190715_191141.jpg 20190715_191132.jpg
416492

Son düzenleme:
416510

Hocam işlemci ısınıyor mu nasıl bir tepki veriyor bilgisayar? O pin biraz aşağıda gibi onu 0.7 kalemin uç kısmına geçirip biraz yukarı düzeltebilirseniz iyi olabilir. Ama pinin kopma riski var bu işlem sırasında. Yamuk pin tamir olur ama kopan pin tamir olmuyor.

Hocam bilemiyorum keşke elinizde imkanınız olsa da işlemciyi test edebilseniz. Bilgisayarın tepkisi ne tam olarak?
Görüntü gelmiyor ama anakart üstündeki bütün fanlar dönüyor işlemciyi şuan fansız çalıştırıyorum ısınma vs olmuyor 1 2 dakika bekletiyorum kapatıyorum acaba pinler temas etmediğinden dolayı işlemci ısınmıyor olabilir mi devreye girmiyor olabilir diye düşünüyorum

Olabilir hocam pinleri elinizden geldiği kadar düzeltin. Size kendi yaşadığım olayı anlatıyım. H81M-Plus ASUS anakartım vardı i5 4690K aldım 2. el takınca işlemci ısınıyor fakat görüntü vermiyor boot etmiyordu anakart. Anakarta düşük güçlü bir işlemci takınca çalışıyor ama i5 ile çalıştıramadım. ASUS sitesinde desteklediğini söylüyor işlemciyi. İşin garip tarafı başka bir anakart alınca işlemci çalıştı. Aslında anakart da sağlam işlemci de ama uyumlu gösterdiği halde ikisi bir araya gelince çalışmıyordu. Fakat işlemci ısınıyordu.
BİOS günceldi.
İşlemciyi ve anakartı nereden bulduğunuzu söylerseniz sorunu anlayabiliriz aslında. Anakartın pinleri neden yamuk ki?

Olabilir hocam pinleri elinizden geldiği kadar düzeltin. Size kendi yaşadığım olayı anlatıyım. H81M-Plus ASUS anakartım vardı i5 4690K aldım 2. el takınca işlemci ısınıyor fakat görüntü vermiyor boot etmiyordu anakart. Anakarta düşük güçlü bir işlemci takınca çalışıyor ama i5 ile çalıştıramadım. ASUS sitesinde desteklediğini söylüyor işlemciyi. İşin garip tarafı başka bir anakart alınca işlemci çalıştı. Aslında anakart da sağlam işlemci de ama uyumlu gösterdiği halde ikisi bir araya gelince çalışmıyordu. Fakat işlemci ısınıyordu.
BİOS günceldi.
İşlemciyi ve anakartı nereden bulduğunuzu söylerseniz sorunu anlayabiliriz aslında. Anakartın pinleri neden yamuk ki?
Bu sistem daha önce çalışıyormuş temizlik sırasında birdaha çalışmamaya başlamış uyumsuzluk sorunu değil yani

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı