Çaycı çırağı ne kadar kazanır?

Aynen bu dediğinize çıraklar gülüyor şuan.Ne alıştıracağım köleliğe işverenler bu fiyata veriyor ben napabilirim? Şuan bir çırağın bu kadar alabileceğini düşünüyorsanız konu sahibi daha çok arar kendine iş.Eğer büyük biri olsaydı ve çırak olmasaydı dediğiniz gibi olabilirdi ama asgari ücrete şuan meslek lisesindeki öğrenci çalışmıyor kaldı ki yazın çalışacak bir öğrenci asgari ücret alacak.Adam akıllı gerçekten iş yapabilecek bir yere girmesi lazım o tip yerlerde asgari ücretle çalıştırmaları imkansız.

Asgari ücrete çalışmaz tabii ama bu devirde haftalık 1000 TL'ye çalışan varsa bir zahmet kabahati kendinde arasın yaşı fark etmeden. Çaycıya bir sor bakalım "burayı bana devret, kaça anlaşırız" diye sana bir hesap çıkarır aklın çıkar hem de sanayii gibi işlek bir yerde. Kısaca vereceği 5K bile çerez parası gelir çaycılara. Ki çırak zaten en ağır işi yapan kişi orada, yaz sıcağında onu götür, bunu getir.

Asgari ücrete çalışmaz tabii ama bu devirde haftalık 1000 TL'ye çalışan varsa bir zahmet kabahati kendinde arasın yaşı fark etmeden. Çaycıya bir sor bakalım "burayı bana devret, kaça anlaşırız" diye sana bir hesap çıkarır aklın çıkar hem de sanayii gibi işlek bir yerde. Kısaca vereceği 5K bile çerez parası gelir çaycılara.
Evet 5K onlara az gelir lakin çocuk diye düşük ücret verebilirler bunun örneği dışarıdaki dükkanlarda fazlasıyla var.Eğer çaycı düzgün bir ücret vermezse işten ayrılmasını öneririm çünkü etraf bu tip esnaflarla kaynıyor.

Asgari ücrete çalışmaz tabii ama bu devirde haftalık 1000 TL'ye çalışan varsa bir zahmet kabahati kendinde arasın yaşı fark etmeden. Çaycıya bir sor bakalım "burayı bana devret, kaça anlaşırız" diye sana bir hesap çıkarır aklın çıkar hem de sanayii gibi işlek bir yerde. Kısaca vereceği 5K bile çerez parası gelir çaycılara. Ki çırak zaten en ağır işi yapan kişi orada, yaz sıcağında onu götür, bunu getir.

Çerez parası gelirse gelir umurlarında olan tek şey en ucuza nasıl elemanım olur. Yok ağır iş yapıyormuş öyleymiş böyleymiş umursamaz. He hakkaniyetli usta çıkar mı çıkar ancak geneli böyle.

Örnek vermem gerekirse geçen cuma başladım aslında araç yazılımı için girmiştim ama abinin birkaç sorunu vardı gelemedi mecburen ortağıyla mekaniğe baktım adam bana sana aylık 3000 vereceğim dedi. 11 saat orada durup çalışmama rağmen. Ki bana aylık belirlediği miktarı 2 günde fazla fazla kazandırdım.

Bir de bu adam kendine usta diyor esnaf diyor. Sanki 12-13 yaşındaki çocuğu kandırıyor.

Çerez parası gelirse gelir umurlarında olan tek şey en ucuza nasıl elemanım olur. Yok ağır iş yapıyormuş öyleymiş böyleymiş umursamaz. He hakkaniyetli usta çıkar mı çıkar ancak geneli böyle.

Örnek vermem gerekirse geçen cuma başladım aslında araç yazılımı için girmiştim ama abinin birkaç sorunu vardı gelemedi mecburen ortağıyla mekaniğe baktım adam bana sana aylık 3000 vereceğim dedi. 11 saat orada durup çalışmama rağmen. Ki bana aylık belirlediği miktarı 2 günde fazla fazla kazandırdım.

Bir de bu adam kendine usta diyor esnaf diyor. Sanki 12-13 yaşındaki çocuğu kandırıyor.

Olay bu, herif ayda bir kere fazla eskorta gitmek için senden kesiyor. millet de zannediyor işyerleri kan ağlıyor vesaire.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı