Cayma bedeli ödemeden sözleşme feshedilir mi?

Batuhub

Hectopat
Katılım
26 Eylül 2020
Mesajlar
43
Merhaba Vodafone kullanıyoruz. 16 Mbps internete 85 TL ödüyoruz. 24 aylık tahahhütün daha 12 ayı var. Adresimize TurkNet GigaFiber geldiğinden dolayı ona geçiş yapmayı düşünüyoruz ama sözleşmeyi iptal etmek istediğimizde 1.200 TL ücret çıkıyor. Bunu ödemeden sözleşmeyi iptal etmenin bir yolu var mı?
 
Araştırın siz gene ama bildiğim kadarıyla Tüketici Hakem Heyetine göre 1 sene kullanıldıktan sonra cayma bedeli ödenmeden fesih yapılabiliyor diye okudum. Siz yine de araştırın ama.
 
"Belirsiz süreli veya süresi 1 yıl ve daha uzun bir sözleşmeyi herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin istediğiniz zaman feshedebilirsiniz".
 
Sizden cayma bedeli istemiyorlar yaptıkları indirim tutarını istiyorlar. Hukuken karşı taraf haklı muhtemel kuvvetle söyledikleri parayı ödersiniz eğer ki şuan bir sorununuz yoksa taahhüt bitene kadar devam etmenizi öneririm.
 
Sizden cayma bedeli istemiyorlar yaptıkları indirim tutarını istiyorlar. Hukuken karşı taraf haklı muhtemel kuvvetle söyledikleri parayı ödersiniz eğer ki şu an bir sorununuz yoksa taahhüt bitene kadar devam etmenizi öneririm.

Şu an bir sorunumuz yokta şimdi GigaFiber insanı cezbediyor 1000MBPS hız (tam olarak veriyorlar mı bilmiyorum ama) 12 ay boyunca 16 Mbps'yi kullanmak zorunda olmak koyuyor ya.
 
Normalde Tüketici Hakem Heyeti'ne gidilip işlem yapılması söylense de buna karşı önlemler alınmış malum servis sağlayıcı tarafından. @Detroits'in de dediği gibi bu tutarı cayma bedeli olarak değil indirim bedeli olarak talep ediyorlar. Böylelikle kolaylıkla sıyrılabiliyorlar. Fakat kararlıysanız hukuk yollarını sonuna kadar irdelerim diyorsanız yeteri kadar araştırma yaptıktan sonra kararınızı verin. Nihayetinde birkaç ay sonra ücretsiz fesih kararı çıkacak olsa bile bedeli ödeyip ayrılıyorsunuz ve daha sonra tarafınıza iade ediliyor.
 
3 Farklı yöntemi var (denedim ve oldu)

1- Alt yapısı olmayan bir adrese nakil talep edin. Otomatik olarak iptal edilecektir.
2- Devredin devrettiğiniz kişinin bulunduğu ikametgahında alt yapısı yoksa eğer oda otomatik olarak iptal olacaktır.
3-Cayma bedelini ödemek. (Bunu istemediğinize göre diğer 2 seçenek cazip geliyor.)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı