CC yükseltme

Benim anlamadığım motor zaten 125CC'lik ise veya 185 ise bilmiyorum artık, buna hız limitleyici falan koyarak düşük silindirli motor diye satabilirler, siz de yazılım ile bu limiti kaldırarak asıl gücünde kullanırsınız vs.

Ama siz diyorsunuz ki kit ile beraber bu güce çıkıyor, fakat motor aslında daha yüksek CC'li üretildi diyorsunuz. Tutarsızlık var. Zaten CC'si yüksek ise neden kit kullanıyorsunuz? Bu tarz işlere girişmeyin hem de uzun yol yaparken.

Motor yurt dışına 200CC üretiliyor. TR'ye getiren firma 50CC silindir piston takılı geriyor. Vergi sigorta vs onlarla başı ağrımasın diye. Ruhsatta 50CC geçtiği içinde ehliyet istemiyor satışı kolaylaştırmak için. Sonra motoru satın alınca yanında 125'lik silindir piston seti veriyor. Firma biliyor zaten 50CC ile o motor gitmez büyük motor kaldırmaz yani. Olay bundan ibaret.
 

Yanlış! Ehliyet gerektirmeyen motorlu taşıt yok.
50CC'lik motorlar için (Mopet derler) A serisi ehliyet şart değil sadece herhangi bir ehliyet olması yeterli B, D A vs ama mutlaka bir ehliyeti olmalı. Yakın zamanda arkadaşımın oğlunu çevirdiler motor bağlandı 8 Bin küsur ceza ödedi.
 
B ehliyeti aldığınızda 50 CC mopet diye geçen motorları kullanabiliyorsunuz.
Yani ehliyetsiz herhangi bir motorlu taşıt kullanamazsınız aynı şekilde küçük tekneler ve takalar için de geçerli.

B ehliyeti aldığınızda 50 CC mopet diye geçen motorları kullanabiliyorsunuz.
Yani ehliyetsiz herhangi bir motorlu taşıt kullanamazsınız aynı şekilde küçük tekneler ve takalar için de geçerli.

Düzeltme b ehliyeti ile taka ve teknelerin alakası yok yanlış anlaşılmasın.

Bir arkadaşımda da var Küba TK3 kendisinin bana anlattığına göre motorların satışları yükselsin diye 125 üretilen motoru içersinde 50 cc piston seti modeli ile satıyorlar ve yanında 125 CC destekleyen piston seti verdiler. Bu motor sağlam bir motor değil benim gözümde, elinizde kalır. Size 50 CC satılan motoru 125 CC destekleyen piston seti ile verdiklerinde sizin garantiden çıkmanızı sağlıyorlar ki kullan at mantığı ile motorunuzu kullanmak isterseniz siz bilirsiniz bunun yerine sağlam bir motor almanızı öneririm gerekirse ehliyet bile alın ileride o motor tecrübesini daha fazla yaşamak istediğiniz zaman ehliyet ücretleri ve motor fiyatları ile şoka uğradık ve uğrayacağız. 600 km yol 100 110 la çekilmez ben kendimden biliyorum. Her ay düzenli olarak İzmir- İstanbul yaparım, sıkıntıdan ölüyorum. Arkadaşımla İzmir- Manisa yapmıştık onda tk 03 bende ise araba vardı motorla sabit devir ve sıkıştırmadan gidiyordu.
Her 15 dk bir hava soğutmalı olduğu için kenara çekip motorun dinlenmesini ve soğumasını bekledik yani kısacası o motor ile 600 km gitmeniz kötü bir sonla bitecek tahminlerim ve yaşadıklarım bunu öne sürüyor.

Bu motoru aldın 125 cc e yükselttin hadi sonra 200 cc ye yükselttin de arkadaş bu motoru ne soğutacak diye düşünmedin mi ?
 
Son düzenleme:
Bende böyle bir araç arıyordum tam olarak, Çevirmeye vs girdiğimizde nasıl oluyor peki ruhsatta 50cc görünce direk bırakıyorlar mı?
50CC için motosiklet ehliyeti almanıza gerek yok. Normal araba ehliyeti ile 50CC motosiklet kullanabiliyosunuz. Çevirmeye yakalandığınızda normal araba ehliyetiniz var ise ve ruhsatta 50CC yazıyorsa bırakıcaklardır. Ehliyetinizde de 50CC motosiklet kullanabildiğinizi görebilirsiniz zaten.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı