CCleaner ile veriyi tamamen yok edebilir miyim?

• Konuyu başlatan x4r
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 3.497
Herkes silinen verinin kurtarılması mümkün falan demiş. Lütfen, bilgi diyenler bile olmuş.
Olaya çok hakim değilim ama Low Level Format denen bir şey var. Araştırın.
Onunla mümkün olması lazım. Mümkün değilse de en gelişmiş, mantıklı yöntem odur bence.
Low Level Format kullanın.
Birkaç şirketin LLF yapılsa dahi verileri kurtarabileceğini iddia ettiğini görmüştüm.

Aslında konu sahibinin yok etmek istediği veri bu kadar önemliyse diski çeşitli asitlerle yok etmesi lazım. :D

LLF, Cipher komutu ve/veya CCleaner'ın çok katmanlı rastgele veri yazma işlemleri yeterli olur eğer bu kadar gizli/özel bilgileri varsa.

Eğer bu 2/3 yöntemi yapacaksanız LLF'yi en son yapın derim. Böylece disk performansı da stabil duruma gelir.

Bir de LLF, en basitinden diskin yüzeyini pürüzsüz yapar. Bir nevi diski kazır, bir/birkaç katmanı yok eder, diski inceltir.

Tahmin edersiniz ki bu işlemi çok yaparsanız disk çok yıpranır.

Birkaç yılda bir yapılabilir bence.
Ben 4 yıllık HDD'me yapınca çok iyi performans artışı yaşamıştım.

Hayır tabi ki, disteki boş alana sürekli rastgele yazım yapacaktır.
Daha mı etkili yani 😃?

Herkes silinen verinin kurtarılması mümkün falan demiş. Lütfen, bilgi diyenler bile olmuş.
Olaya çok hakim değilim ama Low Level Format denen bir şey var. Araştırın.
Onunla mümkün olması lazım. Mümkün değilse de en gelişmiş, mantıklı yöntem odur bence.
Low Level Format kullanın.
Birkaç şirketin LLF yapılsa dahi verileri kurtarabileceğini iddia ettiğini görmüştüm.

Aslında konu sahibinin yok etmek istediği veri bu kadar önemliyse diski çeşitli asitlerle yok etmesi lazım. :D

LLF, Cipher komutu ve/veya CCleaner'ın çok katmanlı rastgele veri yazma işlemleri yeterli olur eğer bu kadar gizli/özel bilgileri varsa.

Eğer bu 2/3 yöntemi yapacaksanız LLF'yi en son yapın derim. Böylece disk performansı da stabil duruma gelir.

Bir de LLF, en basitinden diskin yüzeyini pürüzsüz yapar. Bir nevi diski kazır, bir/birkaç katmanı yok eder, diski inceltir.

Tahmin edersiniz ki bu işlemi çok yaparsanız disk çok yıpranır.

Birkaç yılda bir yapılabilir bence.
Ben 4 yıllık HDD'me yapınca çok iyi performans artışı yaşamıştım.
LLF pek yapmayı düşünmüyorum, bunlar yeter herhalde. Bir de biraz araştırdım bu videonun 4. yorumunda biri bad sector yaptı falan yazmış, böyle bir şey olma ihtimali var mı?

Daha mı etkili yani 😃?

LLF pek yapmayı düşünmüyorum, bunlar yeter herhalde. Bir de biraz araştırdım bu videonun 4. yorumunda biri bad sector yaptı falan yazmış, böyle bir şey olma ihtimali var mı?
Bad sector düzeltmesinde de kullanılıyor LLF, önceden varmıştır; fark etmemiştir.

Daha mı etkili yani 😃?

Disk çok yıpranmışsa evet, böyle bir şey de olabilir. Yalnız altını çizerek söylüyorum; çok yıpranmışsa. Ayrıca bir önceki üyenin de dediği gibi de olabilir.
LLF düşünmüyorsanız o zaman tüm özel şeyleri ve programları sildikten sonra 1-2 kere cipher komutunu çalıştırın ya da CCleaner ile 3-5 kez ya da daha fazla kez rastgele yapma seçeneği ile veri yazdırın.

Hiç güvenmiyor isen bulabildiğin yöntemlerin hepsini 3 kere kullan ya da HDD'yi vermme.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı