CD içindeki oyunu flash belleğe atma

Optik okuyucusu olan bir bilgisayar bulup o bilgisayarda PowerISO ile disklerin kalıbını çıkarıp USB sürücüye atın. Sonra kendi bilgisayarınızda aynı program vasıtasıyla sanal sürücü oluşturup o ISO dosyalarından kurulum yaparsınız. Ben 12 yıldır oyun arşivimi taşınabilir harddisk üzerinde bu şekilde saklarım.

Doğrudan disk içeriğini kopyalamak olmaz. Çoğu oyunda, bilhassa birden fazla disk içeren kurulumlarda sorun çıkarır. O sebeple kalıp dosyası alıp sanal sürücüye yerleştirmek en iyisi. Uzun yıllardır yaparım bunu.

Not: Orijinal disklerde kopya korumasından dolayı ISO dosyaları -bazen- kurulumda kabul edilmiyor. Bu durumda ya optik okuyucu bulmalısınız ya da bu kopya korumasını da kopyalayabilen bir program denenmeli.

Önceden satın aldığım bir şeye tekrar para vermek istemiyorum.

CD'leri arkadaşımın PC'sine kurduğumuz zaman Ubisoft hesabıyla eşleşir mi yoksa CD Key mi ister?

Optik okuyucusu olan bir bilgisayar bulup o bilgisayarda PowerISO ile disklerin kalıbını çıkarıp USB sürücüye atın. Sonra kendi bilgisayarınızda aynı program vasıtasıyla sanal sürücü oluşturup o ISO dosyalarından kurulum yaparsınız. Ben 12 yıldır oyun arşivimi taşınabilir hard disk üzerinde bu şekilde saklarım.

Doğrudan disk içeriğini kopyalamak olmaz. Çoğu oyunda, bilhassa birden fazla disk içeren kurulumlarda sorun çıkarır. O sebeple kalıp dosyası alıp sanal sürücüye yerleştirmek en iyisi. Uzun yıllardır yaparım bunu.

Not: Orijinal disklerde kopya korumasından dolayı ISO dosyaları -bazen- kurulumda kabul edilmiyor. Bu durumda ya optik okuyucu bulmalısınız ya da bu kopya korumasını da kopyalayabilen bir program denenmeli.

Bunu nasıl yapıyorsunuz? Ben de CD'deki bir programı USB'ye atmak istiyorum da.

Bunu nasıl yapıyorsunuz? Ben de CD'deki bir programı USB'ye atmak istiyorum da.
Program dosyalarını CD içerisinden flash belleğe kopyalandıktan sonra başka bilgisayarda yüklenip kullanılıyor mu diye deneyebilirsiniz. Eğer böyle çalışmıyorsa o zaman ISO veya başka bir formatta kalıp çıkardıktan sonra hedef bilgisayarda sanal CD/DVD/BD okuyucu kurup kalıp içerisinden kurulum yapabilirsiniz.

Ben uzun yıllardır PowerISO kullanırım. Kendisi ücretlidir. Satın almak veya sahte serial no ile kullanmak size kalmış. Alternatif olarak Alcohol 120% ve Daemon Tools da vardır. Sanal sürücü oluşturmak için bu programların tamamı kullanılabilir. Eskiden Daemon Tools çok meşhurdu ama fiziksel bir diskten kalıp çıkaramıyor, sadece olan kalıpları sanal sürücüyle okutabiliyordu. Demin baktım ki artık onda da kalıp çıkarma varmış. Hem de lite sürümü ücretsiz gözüküyor. O yüzden elle kopyalama durumunda program çalışmaz ise veyahut dosyalar bir kalıp içinde derli toplu dursun, arşiv yapacağım diyorsanız CD okuyucusu olan bir bilgisayara Daemon Tools Lite indirip CD okuycuya koyduğunuz diskten ISO kalıbı çıkarın. Sonra belleğe atarak hedef bilgisayarda tekrar Daemon Tools veya alternatif program kurup bu kalıbı sanal disk okuyucuya sokabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı