CD yuvasında HDD varken SSD format sorunu

streetvfx

Decapat
Arkadaşlar merhaba,
6 Yıllık Grundig bir laptopum var.
Biraz hızlanması için SSD aldım ve HDD bölümüne taktım.
Depolama kaybı olmasın diye de CD sürücüsüne HDD monte ettim.
Sorun buradan sonra başladı. Bir türlü SSD'ye Win10 kuramadım. Win kurulum aracıyla 2 3 defa flask disk oluşturdum ama Boot menüsünde bir türlü göremiyorum.
Birkaç mavi ekran hatası da aldım.
Çözümü olan var mı?

Screenshot_20200403_001353_com.android.gallery3d.jpg
Screenshot_20200403_001401_com.android.gallery3d.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzerini birkaç gün önce yaşadım ve attığınız fotoğraftaki aynı ekran karşıma geldi. Benim durumumda Windows kurulumu, Windows Boot Manager'i yanlış sürücüye kuruyordu. Sorunu çözmek için kurulum yapmak istediğim SSD hariç bütün sürücüleri söktüm, Windows 10 kurulumunu sıfırdan gerçekleştirdim, masaüstünü görünce bilgisayarı kapatıp diğer sürücüleri yerine geri taktım.

Benzerini birkaç gün önce yaşadım ve attığınız fotoğraftaki aynı ekran karşıma geldi. Benim durumumda Windows kurulumu, Windows Boot Manager'i yanlış sürücüye kuruyordu. Sorunu çözmek için kurulum yapmak istediğim SSD hariç bütün sürücüleri söktüm, Windows 10 kurulumunu sıfırdan gerçekleştirdim, masaüstünü görünce bilgisayarı kapatıp diğer sürücüleri yerine geri taktım.

SSD harici hiçbir sürücü takılı değil şu an, sanırım benim sorunum Boot menüsünde kurulum yapacağım flash diski görememek. Ne yaptıysam bir türlü olmadı.

Boot ayarlarını bayağı kurcaladım belki de aktif ya da pasif etmem gereken bir seçenek var. UEFI ile de denedim sonuç hüsran.

Daha önce birkaç defa format attım fakat ilk defa SSD taktım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200403_101016_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200403_101016_com.android.gallery3d.jpg
    83,8 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_20200403_100933_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200403_100933_com.android.gallery3d.jpg
    90,8 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_20200403_100939_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200403_100939_com.android.gallery3d.jpg
    85,3 KB · Görüntüleme: 52
Yeni aldığım bilgisayarımda aynısı başıma geldi EFI sistem bölümünü sürekli olarak HDD'de ayırıyordu Windows ise SSD'ye kuruluydu, F12'den Boot'u manuel olarak her seferinde SSD seçmeden açılmıyordu bilgisayar. BIOS ayarlarından Fast Boot seçeneğini kapatınca düzeldi. Şu an Boot'u HDD'den Windows'u ise SSD'den çalıştırıyor. PC 2 haftadan beri stabil çalışıyor. BIOS'tan Fast Boot seçeneğini disable edip de dene istersen, bende işe yaradı laptop tek kapak olduğundan HDD'yi sökmek gibi bir şansım yoktu garanti yüzünden. Bir de kurulum flaşı takarak komut isteminden SSD'de FAT32 biçiminde 1GB kadar EFI sistem bölümü açıp HDD'deki EFI'yi SSD'ye kopyalabilirsen de sorun çözülür belki onun da kodları burada bir başlıkta vardı EFI sistem bölümü oluşturma kopyalama diye aratırsan bulabilirsin. Ben EFI bölümü açtım ama kopyalarken hata verdi komut, sonra sistem stabil çalışıyor diye ellemedim şu an hiçbir sorunum yok.

Hazırladığım 4. Flash bellekte sorun çözüldü.
Sadece flas bellek değişikliği yüzünden bu kadar uğraştığıma inanamıyorum.
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa format usb sini değiştirip tekrar denesin. Herkese yardımları için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı