Nereden öğrenebilirim ve ARM programlama mı öğrenmem gerekiyor ?Eğer LFS tabanlı yapmayacaksan ARMHF Assembly bilmen gerekiyor.
Dökümantasyonu olması gerek. Bootloader için öğrenmen gerekecek Assembly. Gerçi GRUB da kullanabilirsin. Bence Linux tabanlı bir şey yapmaya çalış.Nereden öğrenebilirim ve ARM programlama mı öğrenmem gerekiyor?
Benim için ekrana yazı yazdırması bile olabilir. Benim tam olarak ne öğrenmem gerekiyor? Kusura bakmayın biraz bilgisizim bu konuda.Dökümantasyonu olması gerek. Bootloader için öğrenmen gerekecek Assembly. Gerçi GRUB da kullanabilirsin. Bence Linux tabanlı bir şey yapmaya çalış.
Fikir vermesi açısından aşağıya bir rehber bırakacağım.
Rehber: ARM Assembly - VisUAL2 ile basit ARM Assembly örnekleri
Merhaba, Assembly ile alakalı birkaç örnek koddan oluşan bir konunun ilgi çekeceğini düşündüm. VisUAL''den dolayı da ARM Assembly ile yapmak istedim. :) Öncesinden belirtmeliyim ki bu bir örnek kod konusu, rehber değil. Assembly hakkında kısaca bilgi vereceğim ama "Assembly nedir, ne yapar, ne...www.technopat.net
Gömülü sistem programlama öğrenmelisiniz kısaca. Zira masaüstü programcıları ile çok farklı şeyler düşünür gömülü sistemciler. Bir değişkeni bile göz önünde bulundurmak zorunludur böyle kritik bir işte. Çünkü masaüstüler kadar özgür olmuyorsunuz genelde.Benim için ekrana yazı yazdırması bile olabilir. Benim tam olarak ne öğrenmem gerekiyor? Kusura bakmayın biraz bilgisizim bu konuda.
Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Açıklayabilir misiniz? Varsa kaynaklarınız, okumayı da çok isterim.C ile kernel yazamazsın o ayrı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.