Çekme karavan ile yiyecek satışı yapmak mantıklı mı?

selimpk

Decapat
Daha fazla  
Bir çekme karavan alarak karavan içerisinde sosisli sandviç, kumru, ıslak hamburger vs. tarzı yiyecek satışı yapmayı düşünüyorum. Belediyeden izinli bir şekilde üniversite civarı bir noktaya koymayı düşünüyorum. Çevremden aldığım tepkiler, bu işi çok yapıp batan oldu, şimdiye kaç kişinin aklına gelmiştir o iş gibisinden tepkiler aldım. Kahramanmaraş'ta yaşıyorum bu tarz yiyecekleri satan yerler bir elin parmağını geçmez. Hem güleryüz hem güzel bir reklam ile şehrin genç kitlesine hitap etme amacıyla klasik döner, çiğ köfte vs. gibi ürünlere temiz ve seyyar bir alternatif şeklinde bir düşünce ile atılmak istiyorum. Bu konuda sizlerin de görüşünü almak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir çekme karavan alarak karavan içerisinde sosisli sandviç, kumru, ıslak hamburger vs. tarzı yiyecek satışı yapmayı düşünüyorum. Belediyeden izinli bir şekilde üniversite civarı bir noktaya koymayı düşünüyorum. Çevremden aldığım tepkiler, bu işi çok yapıp batan oldu, şimdiye kaç kişinin aklına gelmiştir o iş gibisinden tepkiler aldım. Kahramanmaraş'ta yaşıyorum bu tarz yiyecekleri satan yerler bir elin parmağını geçmez. Hem güleryüz hem güzel bir reklam ile şehrin genç kitlesine hitap etme amacıyla klasik döner, çiğ köfte vs. gibi ürünlere temiz ve seyyar bir alternatif şeklinde bir düşünce ile atılmak istiyorum. Bu konuda sizlerin de görüşünü almak isterim.

Bilmidiğin işe girme. Bilmediğin işden başarı gelmez.

Cevrendekileri bosver kardesim, batsan ne olacak? Dunyanin sonu degil ya, kapat karavani 3-5 ay baska yerde calis borcunu ode baska bir girisim dene. Bu hayat "el ne der" diye dusunmekle gecmez. Ben yurtdisinda okuyacagim muhendis olacagim dedigim zamanlar bana demediklerini birakmamisti cevremdeki insanlar. Kalktim gittim hem calistim hem okudum. Simdi de gitti bizi unuttu diyorlar. Bu Dunya'da kimseye yaranamazsin.

Üniversite yakınlarına belediye böyle bir şeye izin verir mi bilmiyorum. Diyelim ki verdi bu izini bu sefer fiyatları düşük tutmak zorundasın ki müşteri çeksin. Yoksa insanlar neden gidip oturarak yemek varken senden satın alsın. Fiyatları düşürürsen bu sefer öğrenciler akın edecektir senin açından iyi fakat bu sefer de diğer esnafların gözüne batarsın. Kısacası kağıt üstünde güzel fakat pratikte sıkıntılı iş.

Selamlar, öncelikle nerede ve ne koşulda satış yaparsan yap işgal vergisi ve harcını vermen gerekmektedir. Ek olarak zabıtadan izin almadan da satış yapamazsın. Bunları sağlarsan evet satış yapabilirsin. Şunu da belirteyim bu dönemde lezzetin yanında görsele de çok önem veriyorlar köfte kumru yapan çok yer var farklı bir tat veya bakış açısı getirirsen neden tutmasın. Tutma ihtimali elbette var. Hayalinin peşinden git diyeceğim ancak şartlar malum dikkatli olmak lazım. Yine de gerçekten bu ise hayalin elbette peşinden koşmanı tavsiye ederim
Not: İzinleri Valilik veriyor

Ruhsat işini çözmeden (kesinleştirmeden) delilik.
Ruhsatın çözüldüğünü kabul edersek, döner, ızgara gibi konular hayli zor ve gideri yüksek kalemler.
Benim tavsiyem çiğ köfte, hotdog, ıslak hamburger gibi pişirmeden, sadece sıcak tutarak satacağın şeylere yoğunlaşman. Bu tür ürünler hem maliyetini ciddi düşürür, hem enerji ihtiyacını düşürüp hareketliliğini arttırır hem de fire oranını düşürür (yiyecekte fire ciddi bir kalemdir).
Çay ve filtre kahve diğer tavsiye ürünlerim olacak. Dışarıdan almadan kendi yapmana ve kar oranını arttırmana izin verirler. Çayı mutlaka harmanlı kullan ama kendi harmanın olsun.
+
Madem yiyecek/içecek işine gireceksin: en önemli şey lezzet.
Bunu düşük maliyetle yapmak için çok kaliteli hammadde alamayacağına göre tek şansın var: kendi formüllerin.
Kendi lezzetini yaratmak için çok geniş bir alan var. Mesela çaya bir şey ekleyebilirsin. Kahveyi her zaman yanında hediye vereceğin bir ufak çikolata ile farklılaştırabilirsin. Yiyecek için ise kendi yaptığın turşu (ki zor değil, mutlaka kısa sürede çözersin) gibi, sana özel bir acı-ekşi sos gibi, kendi yaptığın hardal gibi bir "Bu bir tek bu adamda var ama çok güzel şey." dedirtecek bir lezzet farkın olması şart.
+
Satış ve fiyat belirleme için ya ucuza ve sürüme gidersin ya da ikili menü sistemin olur. Bunu açmak gerekirse: herkese ucuza alıp gitmesi için ucuz filtre kahveyle birlikte, sıcak fincanda servis edilen pahalı filtre kahve olabilir menünde. Böylece pazar şansını genişletmiş olursun.
Bunun aynısı mesela sahlep için de olur, pahalı ve ucuz sosis ile de.
Ama sen önce izin ve maliye kısmını kesinleştir; en önemli bariyer o.
+
Kimseyi dinleme, ödeyemeyeceğin kadar büyük borca girmeden yap yeter.

Bilmidiğin işe girme. Bilmediğin işden başarı gelmez.

Kuzenim ile birlikte girmeyi düşünüyoruz. İkimiz de daha önce yemek sektöründe çalıştık. O ek olarak kuryelik yaptı benim de kasiyerlik deneyimim var.

Cevrendekileri boş ver kardesim, batsan ne olacak? Dunyanin sonu degil ya, kapat karavani 3-5 ay baska yerde calis borcunu ode baska bir girisim dene. Bu hayat "el ne der" diye dusunmekle gecmez. Ben yurt dışında okuyacagim muhendis olacagim dedigim zamanlar bana demediklerini birakmamisti cevremdeki insanlar. Kalktim gittim hem calistim hem okudum. Simdi de gitti bizi unuttu diyorlar. Bu Dunya'da kimseye yaranamazsin.

Çok haklısın özellikle de ailemden hiç destek alamadığım için ve aşırı karamsar konuşmaları sonucu dönüp acaba yanlış diye şüpheye düşürdükleri için farklı fikirler almak istedim. Teşekkürler fikrin için.

Üniversite yakınlarına belediye böyle bir şeye izin verir mi bilmiyorum. Diyelim ki verdi bu izini bu sefer fiyatları düşük tutmak zorundasın ki müşteri çeksin. Yoksa insanlar neden gidip oturarak yemek varken senden satın alsın. Fiyatları düşürürsen bu sefer öğrenciler akın edecektir senin açından iyi fakat bu sefer de diğer esnafların gözüne batarsın. Kısacası kağıt üstünde güzel fakat pratikte sıkıntılı iş.

Üniversitenin içerisinde değil ama öğrenci yurtlarına ve bölgedeki rezidanslara çok yakın bir konum biz gözümüze birkaç yer kestirmiştik zamanla birkaç konuma konteyner vs. koyan olmuş. Biz de kalan yerleri kaptırmayalım diyoruz.

Selamlar, öncelikle nerede ve ne koşulda satış yaparsan yap işgal vergisi ve harcını vermen gerekmektedir. Ek olarak zabıtadan izin almadan da satış yapamazsın. Bunları sağlarsan evet satış yapabilirsin. Şunu da belirteyim bu dönemde lezzetin yanında görsele de çok önem veriyorlar köfte kumru yapan çok yer var farklı bir tat veya bakış açısı getirirsen neden tutmasın. Tutma ihtimali elbette var. Hayalinin peşinden git diyeceğim ancak şartlar malum dikkatli olmak lazım. Yine de gerçekten bu ise hayalin elbette peşinden koşmanı tavsiye ederim.
Not: İzinleri valilik veriyor.

Kahramanmaraş genelinde ben sadece bir restoranın menüsünde hotdog gördüm özellikle imza yemeğinin de o olmasını istiyoruz bu yüzden. Aklımda ilgi çekici reklam fikirleri var güzel bir pazarlama ile çözülür diye umuyorum. Şehirin meşhur birkaç sayfasının sahibini tanıyorum reklam konusunda.

Son düzenleme:
Kuzenim ile birlikte girmeyi düşünüyoruz. İkimiz de daha önce yemek sektöründe çalıştık. O ek olarak kuryelik yaptı benim de kasiyerlik deneyimim var.

Çok haklısın özellikle de ailemden hiç destek alamadığım için ve aşırı karamsar konuşmaları sonucu dönüp acaba yanlış diye şüpheye düşürdükleri için farklı fikirler almak istedim. Teşekkürler fikrin için.

Üniversitenin içerisinde değil ama öğrenci yurtlarına ve bölgedeki rezidanslara çok yakın bir konum biz gözümüze birkaç yer kestirmiştik zamanla birkaç konuma konteyner vs. koyan olmuş. Biz de kalan yerleri kaptırmayalım diyoruz.

Kahramanmaraş genelinde ben sadece bir restoranın menüsünde hotdog gördüm özellikle imza yemeğinin de o olmasını istiyoruz bu yüzden. Aklımda ilgi çekici reklam fikirleri var güzel bir pazarlama ile çözülür diye umuyorum. Şehirin meşhur birkaç sayfasının sahibini tanıyorum reklam konusunda.

Hayırlısı olsun hakkında başarılar ve bolca tedbir diliyorum

Ruhsat işini çözmeden (kesinleştirmeden) delilik.
Ruhsatın çözüldüğünü kabul edersek, döner, ızgara gibi konular hayli zor ve gideri yüksek kalemler.
Benim tavsiyem çiğ köfte, hotdog, ıslak hamburger gibi pişirmeden, sadece sıcak tutarak satacağın şeylere yoğunlaşman. Bu tür ürünler hem maliyetini ciddi düşürür, hem enerji ihtiyacını düşürüp hareketliliğini arttırır hem de fire oranını düşürür (yiyecekte fire ciddi bir kalemdir).
Çay ve filtre kahve diğer tavsiye ürünlerim olacak. Dışarıdan almadan kendi yapmana ve kar oranını arttırmana izin verirler. Çayı mutlaka harmanlı kullan ama kendi harmanın olsun.
+
Madem yiyecek/içecek işine gireceksin: En önemli şey lezzet.
Bunu düşük maliyetle yapmak için çok kaliteli ham madde alamayacağına göre tek şansın var: Kendi formüllerin.
Kendi lezzetini yaratmak için çok geniş bir alan var. Mesela çaya bir şey ekleyebilirsin. Kahveyi her zaman yanında hediye vereceğin bir ufak çikolata ile farklılaştırabilirsin. Yiyecek için ise kendi yaptığın turşu (ki zor değil, mutlaka kısa sürede çözersin) gibi, sana özel bir acı-ekşi sos gibi, kendi yaptığın hardal gibi bir "bu bir tek bu adamda var ama çok güzel şey." dedirtecek bir lezzet farkın olması şart.
+
Satış ve fiyat belirleme için ya ucuza ve sürüme gidersin ya da ikili menü sistemin olur. Bunu açmak gerekirse: Herkese ucuza alıp gitmesi için ucuz filtre kahveyle birlikte, sıcak fincanda servis edilen pahalı filtre kahve olabilir menünde. Böylece pazar şansını genişletmiş olursun.
Bunun aynısı mesela sahlep için de olur, pahalı ve ucuz sosis ile de.
Ama sen önce izin ve maliye kısmını kesinleştir; en önemli bariyer o.
+
Kimseyi dinleme, ödeyemeyeceğin kadar büyük borca girmeden yap yeter.

Fikir ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bizim de niyetimiz bu yönde tüm fikirlerinize katılıyorum aynı veya benzer şekilde düşüncelerimiz var. İzin kısmını kovalıyoruz şu an onayı alırsak bir yerden başlayacağız artık. Aileden gelen kültür gereği bizim evde çok hazır ürün tüketilmez. Örneğin turşuyu annem yapar evde sağ olsun elinden her iş gelir. Onun da bana çok desteği olacağına eminim. İşin aşırı ustalık gerektiren kebap, döner gibi ürünlere zaten girmeyeceğiz. Reklam ve herhangi bir farklılığı pazarlamayla birlikte samimi ve ekmeğinin peşinde bir genç olarak bu yolda yürümek istiyorum. Şehrimizin insanı bu tür atılımları sever. Biz elimizden geleni yaparız gerisi nasip kısmettir.

Hayırlısı olsun hakkında başarılar ve bolca tedbir diliyorum

Teşekkürler

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı