Çektiğim Fotoğraflar

Hocam siz nasıl bir ... Yazacak kelime bulamadım IMG_9709 Muhteşem, süper, harika efsane. :):D
Yaz sonuna kısmet olursa ben de bir tane 2. el amatör işlerim yetecek bir makine almayı planlıyorum yardımcı olur musunuz? :)
 
Hocam siz nasıl bir ... Yazacak kelime bulamadım IMG_9709 Muhteşem, süper, harika efsane. :):D
Yaz sonuna kısmet olursa ben de bir tane 2. el amatör işlerim yetecek bir makine almayı planlıyorum yardımcı olur musunuz? :)
Geç olacak ama teşekkür ederim. :)

Ayrıca makine seçiminde elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.
 
Yarı profesyonel fotoğrafçı olarak, 38 adet fotoğraf arasından aşağıdaki 7 adet fotoğrafı beğendim. Bu neredeyse %20'lik başarı oranı demek, yani çok çok iyi. Kendisini profesyonel fotoğrafçı sanan "cebi dolgun" bir sürü insan 100 taneden 1 taneyi zor çıkarıyor.(y)
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg
 
Zira fotoğraflarda bir kusur var, o da Gren. ISO değerini oto da bırakırsanız böyle olur. :)
Fotoğrafa bütün olarak "mana" arayarak bakınca grenin dezavantajı kalmıyor. Bak sana ne anlatacağım.

Benim mesleğim pastacılık, zirvede olan ultra lüks otellerde profesyonel pastacı olarak çalışıyorum. Pasta olsun başka bir tatlı olsun, onu kasten kötü yaparım, kötü derken normalin kötüsü değil. Bunları pastacı olmayanlara, mümkünse aşçıda olmayanlara tattırırım, gelen cevaplar naziklik gereği yalan olmasın diye gizli yaparım, sonuç hep aynıdır hep beğenirler. Fakat pastacıya yedirirsen yorumunu koyar ve kolay kolay beğenmez. Aynı şekilde bu fotoğrafçılık için de geçerli, yani sen ne çekersen çek fotoğraf konusunda sıradan insanlar hep beğenir, o yüzden fotoğrafçılara beğendirmeye çalış. :D

Fotoğraf konusunda sıradan insan fotoğrafın "tipine" bakar, fotoğrafçılar ise manasına, hikayesine ve dokusu gibi farklı şeyleri bütün olarak değerlendirir. Fotoğrafı çeken niye çekmiş, neyi anlatmak istemiş, nasıl çekmiş... Anlatabildim mi?
 
Güzel fotoğraflar bir kaç teknik üzerinde çalıştığın zaman ortaya ne tür manzaralar çıkarabileceğine inanamazsın. Bakış açısı her zaman önemli ve nasıl baktığın. Fotoğraflar da kendine göre içinde bir duygu barındırıyor. Normal bir fotoğraf çok boş görünebilir. Örnek : Sadece vapur, bir anlamı yok.
Vapur, martı ve onu çevreleyen deniz. Mükemmel bir kare. İlgin arttıkça, gelişirsin bu alanda.
 
Favori fotoğrafım.
5.jpg


Bu fotoğrafta "insan" eksik(!) günlük yaşantısında olan insan olsa ve kompozisyon daha iyi olsa yarışma kazandırır.
 

Geri
Yukarı