Çektiğim Fotoğraflar

Manuel pozlama, manuel odakta çekiyorum. Poz süresini düşürmek ilk işim zaten. :)
  1. Çözünürlüğü düşür.
  2. ISO'yu yükselt.
  3. RAW çekme.
  4. En iyi kalite JPEG olarak cek.
  5. Diyaframı sonuna kadar aç.
  6. Çok zoom yapma.
  7. Manuel netle, bunu ekrandan yap ve ekranın parlaklığını sonuna kadar aç.
  8. Pozlama çok uzun olmasın.
  9. Uzaktan kumanda yoksa geri sayım kullan.
Neden RAW çekme dedim? Çünkü onu işleyemiyorsun, yani açıkça beceremiyorsun!

Hatta gün batımından hemen önce, bulutlara doğru otomatik netle veya manuel olarak vizörden ya da normal parlaklıkta ekrandan netle. Daha sonra otomatik netlemeyi lensin üzerinden kapat ve geceye kadar kameraya elleme.
 
RAW dışında dedikleriniz yapılı zaten. :) 24 mm zoom (3.5 diyafram için), 3.5 diyafram, 15 yada 20 saniye pozlama ve 1600 - 6400 ISO kullanıyorum.

RAW işleme konusunda ise; şuan Bandırma'da bir köyde yazlıktayım. Yani ne İstanbul'daki gibi bir monitör, nede İstanbul'daki gibi internet yada bilgisayara sahibim. Ama zaten JPEG + RAW çekiyorum.

Netleme konusunda ise bulutla falan uğraşmama gerek yok (Zaten 2 gündür bulut da yok. :D )Makinemin 2-3 metre ötesine bir fener koyuyorum, ona odaklayınca sonsuz odak kısmına girmiş oluyor.

Makinede tüm ayarlar manuel. Kumanda kullanıyorum.
 
Yalnız RAW + JPEG çekince, JPEG kopyası RAW'un aynısı, yani işlenmemiş ya da çok az işlenmiş sıkıştırmış kopya sadece. O zaman aynı fotografı salt JPEG ve salt RAW olarak ayrı çek bulunsun.

Söylemeyi unuttum, VR kesinlikle kapalı olsun.

Pozlamayı 10-15 saniye tut, hatta 15 saniye bile fazla. Artık biraz paraziti göze alıp ISO'ya yüklen. Parazit PC ortamında bir şekilde azaltılır.

Netleme icin bir taktik daha var: Ekrandan bak ve ISO'yu sonuna kadar aç. En parlak yıldızı referans alıp, netleme halkasıyla ayarı ver. Daha sonra ISO'yu tekrar düşürebilirsin.

Son olarak beyaz ayarı! Bunu da yapamıyorsun. Nasıl olacak bu iş, yap şu ayarı yahu.

Eger makinanda netleme büyüteci varsa kesin kullan. Şu fener olayı ve sonsuz odak saçma bir şey, tamamen net olamıyor o şekilde. Sabırsızlıkla bekliyorum, kolay gelsin.
 
VR Nikon'da var sadece. :)

Bu gece yatmak yok o zaman. :D

IMG_181

IMG_181.jpg


IMG_174

IMG_174.jpg


IMG_161_30

IMG_181.jpg
 

Dosya Ekleri

  • IMG_161_30.jpg
    IMG_161_30.jpg
    293,4 KB · Görüntüleme: 54
Adamsın adam! Beyaz ayarında halen bir sıkıntı var. JPEG için beyaz ayarının çok iyi ayarlanması lazım. Ancak RAW için o kadar önemli değil, çünkü PS'da halledilebilir. Beyaz ayarı hariç fotoğraf olması gerektiği gibi harika... :like:

Bundan iyisi olması için makinanın iyisi olmalı, şu an bu en uç nokta.

Bide bunu temizce işledin mi, yeme yanında yat!
 
VR Nikon'da var sadece. :)
VR'ın Canon'daki karşılığı IS. Bu özellik, lense kendisi titreşim verir. Yani makinede hiç titreşim yoksa da lensten dolayı ufak bir titreşim meydana gelecektir. Bu da fotoğrafta netlik kaybına yol açar çok farkedilmese de. Elde çekimde net fotoğraf çekmene yardımcı olur fakat tripod kullanırken zaten makine sabit durduğu için ihtiyacın yok.

Yıldız fotoğrafları gayet başarılı, tebrikler (y)
 
Teşekkür ederim. Şuan 750D'den Sony 6300'e geçmeyi düşünüyorum. Fikirleriniz neler? :)
Taşıması zor olmasın diye 100D almıştım. En küçük DSLR olmasına rağmen birkaç ay sonra taşıması zor gelmeye başladı ve kenara attım. Daha sonra da kullanmıyorum diye sattım. Gelecek sefere kesinlikle aynasız alacağım, DSLR taşıması eziyet. A6300 de o fiyat segmentinde gayet iyi.
 

Geri
Yukarı