EntityCosmologist
Picopat
Tek düşüncem neden diktatör kelimesi ile Mustafa Kemal Atatürk'ün yan yana getirildiği.Celal Şengör'ün yazarı olduğu Dahi Diktatör kitabını bugün aldım, okuyanlar varsa yorumlarını bekliyorum.
Jeologun açıklaması olması daha da komik."Dahi diktatör" isimli bir kitabın kapak fotoğrafına Atatürk'ü koymuş. Halk ile iç içe olup, yazdıkları geleceğe ışık tutan bir adama insanlar neden bu kadar düşman olur? Celal Şengör denen zavallıya saygı duyardım ama saygı duyulmayacak birisi olduğunu anladım. Muhtemelen "Gençliğe Hitabe'yi" bir kere okumamış çakma profesör'ü bu yaptığından dolayı malum partililer tebrik eder, aklını kullananlar değil. Technopat'ta olmasak fena söverdim de işte forumun kuralları gereği böyle bir tepki veremiyoruz.
Öncelikle bu adamın bir tarihçi olmadığını ve yaptığı tarihsel yorumların tamamen hissi olduğu gerçeğini kabullenmek lazım. Bu yüzden çoğu kişi bu jeoloğun dediği tarihi yorumlara pek itibar etmez. Açıkçası tarih araştırması yapan biri olarak ben de pek referans almam, bir sürü iyi tarihçi varken jeoloji profesörünü kaynak olarak kabul etmem. Jeoloji alanında ise referans alınacak 10-15 isimden biridir muhtemelen."Dahi diktatör" isimli bir kitabın kapak fotoğrafına Atatürk'ü koymuş, Allah'ın beyinsizi.
Bknz:Celal Şengör gibi birini Atatürk hakkında kötü şeyler diyeceğini düşünmüyorum ama kitabın ismi çok rahatsız edici. Neden böyle bir şey yapmış ki anlamıyorum.
Diktatör kelimesinin anlamı: Dikte eden, emir veren, mutlak otoriteye sahip olan demek. Bu anlama bakınca diktatör kelimesinin hatıralardaki olumsuz anlamının dışında doğruluğu olduğunu görüyoruz. Atatürk, kuruluşun ardından mutlak otoriteye sahip miydi? Sahipti. Emirleri veren ve politikaları belirleyen kişi miydi? Evet. Bundan dolayı diktatör kelimesini sözlük anlamı dışında anlamlandırmamak gerekiyor.
Kitabın ismi çok rahatsız edici.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.