Akşemseddin, kadızade-i rum, sabuncoğlu şerafettin, Ali kuşçu, naima, hızır çelebi, aşık paşazade, bu adamlar hakkındaki fikrini çok merak ediyorum. Özellikle aşık paşazade ve kadızade-i rum, bunları Celal Şengör ile karşılaştıracak olsan neler söylerdin?
Celal Şengör modern dünyada 43.000 atıfı olan I10 endeksi 164 olan sadece ülke içinde değil dünyaca jeoloji ve bilim tayfası tarafından el üstünde tutulan birisidir. Bunlar dönemine göre büyük buluşlar yapmış, eserler bırakmış kişilerdir hepsinin bütün eserlerini bilmiyorum ama örneğin akşemseddinin mikrobun tanımını yapması doğa bilimleri ve tıp için büyük bir devrim olmuştur lakin bilim adamı sadece bir şey bulan değildir bu bilgileri sistemli, düzenli bir şekilde öğreten yayan ve gelecek nesillere aktaran kişilerdir. Söyler misin akşemseddin nerede eğitim almıştır? Hangi üniversite ya da medresede eğitim almıştır? Üniversite kurmuş mudur? Kurduysa öğrencileri kimdir? Ya da rastgele söylüyorum aşık paşazade nerede okumuştur öğrencileri kimdir hocaları kimdir?
Celal Şengör Popper'ın bilim felsefesini benimsemiş birisidir dolayısıyla onun için bilim evrensel olmalı, sistematik olmalı, üniversite ortamı gibi özgür bir ortamda düzenli bir şekilde öğretilmelidir. Örnek verdiğin büyükler sadece şahsi zekaları ile bir şeyler bulmuşlardır. Bilimsel metota uygun çalışma yapmak farklıdır.