Cem Bölükbaşı F2 performansı

--

Adeletsizlik olmuyor mu?
Hayır öyle değil pek. En yetenekli sürücü ve en hızlı araç kombinasyonuna sahip takım avantaj sağlar bu kadar. Tabii bir sürü parametre var. Pit ekibi, strateji ekibi bunlarda var. Parası olan takımlar genel olarak daha avantajlı bu bir gerçek. En önemli durumlardan biri tabii aracı geliştiren mühendisler. Eskiden bütçe sınırı gelmeden önce parası fazla olan istediği kadar güncelleme getirebiliyordu artık böyle bir lüksleri yok takımların. Ve de yine eskiden istedikleri kadar rüzgar tünelinde çalışma yapabiliyordu takımlar şimdi ise bir önceki yılın sıralamasına göre rüzgar tünelinde zaman geçiyorlar. Geride olan takımların rüzgar tünelinde zaman harcaması daha fazla artık. Genel olarak en iyi mühendisler de parası yüksek olan takımlarda. Tabii bu her zaman sonuca etki etmiyor.

Ayrıca para her zaman başarıyı da getirmez.

Kuralları iyi okuyamazsan, iyi araç yapmadığın sürece istediğin kadar paran olsun başarı gelmez. F1 de hiçbir dominasyon sonsuza kadar sürmez. Eninde sonunda dominasyonlar yıkılıyor.

Adaletsizlik konusunda da sürekli diğer takım sponsorlarında da parası olan daha avantajlı burada da aynı durum söz konusu.
 
Üstadım yine DNF😎 Şaka bir yana kendisini severim. Onun sayesinde başladım Formula'ya. Başarılı olmasını istiyorum. Ama sürekli bir kaza, bir yarış dışı kalma. Millet yorumlarda dalga geçiyor sonuç şimdiden belli diye. Neyse. Bizim desteğimiz tam.
 

Geri
Yukarı