Cep Telefonlarının Yavaşlaması İle İlgili Teorim

İyi ve dikkatli kullanıldıkça hiçbir sorun olmayacaktır.
Anlatamadım galiba. Konu dikkatli kullanım değil o ürün tasarlanırken ona verilen kasıtlı ömrü anlatmaya çalışıyorum. Bir telefon siz ne kadar nazik kullanırsanız kullanın bir sonraki model çıkınca yavaşlamalar, kasmalar ve donmalar baş gösterecektir. Kullanmaya devam edersiniz ama eski performansını vermez. Firmalar ürünlerini satabilmek için kısa ömürlü tasarlanır.

Anlatamadım galiba. Konu dikkatli kullanım değil o ürün tasarlanırken ona verilen kasıtlı ömrü anlatmaya çalışıyorum. Bir telefon siz ne kadar nazik kullanırsanız kullanın bir sonraki model çıkınca yavaşlamalar, kasmalar ve donmalar baş gösterecektir. Kullanmaya devam edersiniz ama eski performansını vermez. Firmalar ürünlerini satabilmek için kısa ömürlü tasarlanır.
Attığım videoya bakmadınız mı?

Bu teorine ek olarak bir LCD ekranın belirli süre mesela 5000 saat görüntü vermesi sonrasında oluşan ölü veya sıkışan pikseller. Dokunmatik ekranın örneğin 1000000 kez dokunma ömrü olması gibi, gibi. Eminim kullanılan tüm donanımların bir sayacı var. Bu sayaca ulaşan donanım kendini kısıtlıyor veya kısıtlanıyor.

Kasıtlı. Ömürleri firmanın biçtiği kadar.
Bu teorine ek olarak bir LCD ekranın belirli süre mesela 5000 saat görüntü vermesi sonrasında oluşan ölü veya sıkışan pikseller. Dokunmatik ekranın örneğin 1000000 kez dokunma ömrü olması gibi, gibi. Eminim kullanılan tüm donanımların bir sayacı var. Bu sayaca ulaşan donanım kendini kısıtlıyor veya kısıtlanıyor.

...Eminim kullanılan tüm donanımların bir sayacı var. Bu sayaca ulaşan donanım kendini kısıtlıyor veya kısıtlanıyor.
Aynen dediğiniz gibi. Örneğin iş yerimdeki yazıcının drumlarında çipler var ve bu çipler 50.000 baskı sayıyor; Son %5'e geldiğindeyse uyarı verip %1 kalınca da "Yetkili servisi arayıp drum değiştirin" diyor ve baskı işlemi yapmıyor. Bir drum ortalama 1.000 TL! 150 TL'ye yan sanayi takıyoruz o ayrı ama bunu yapamayıp 1.000 TL'yi ödemek zorunda kalan insanlar da var.

Ve unutmadan; "Ben 50.000 baskı yaptım, ömrümü tamamladım" diyen drum, 150.000 baskıya rahat ulaşıyor...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı