- RAM
- 6 GB
- SSD veya HDD modeli
- 1000 GB HDD
- Ekran kartı
- AMD HD 8500m
- İşlemci
- i5
Arkadaşlar durduk yere birkac kez mavi ekran yedim ve bilgisayarin artik cok agir oldugunu dusunerek temiz bir Windows 10 format attim. Fakat formattan sonra driverlari guncellerken tekrar mavi ekran yedim, baska bir kurulumla tekrar denedim ancak mavi ekran pesimi birakmadi. Formattan sonra bilgisayar acildiktan birkac dakika sonra cesitli hatalardan (thread stuck driver, video MEMORY_MANAGEMENT vs.) Mavi ekran yiyorum ve bilgisayar tekrardan acilmiyor. Hard disk ve RAM'i tarattim bir sıkıntı cikmadi. Sehir disinda oldugum icin en yakin teknik servise goturdugumde ise problemin ekran kartindan oldugunu soyledi ve absurt bir rakam istedi. Evet formattan sonra da dikkatimi cekmisti bilgisayarim ekran kartimi gormuyor. DirectX tani aracindan baktigimda ekran kisminda "Windows temel goruntu surucusu" yaziyor. AMD Radeon HD 8500 ekran kartimi manuel olarak kurmayi denedigimde ise ya yuklenirken (guvenli modda da denedim) ya da yuklendikten sonra bilgisayarin bastan baslatilmasi gerektigi icin yeniden baslattigimda tekrardan mavi ekran yiyorum ve bilgisayar acilmiyor. Ne yapmam gerekiyor?