Atlas'ı denedim hocam hiç beğenmedim. Oyunlar da sürekli FPS düşmesi falan yaşattı bana. Sistemden sisteme göre değişiyor gerçi ama istersen deneyebilirsin. En güzel performansı RekOS 1709 da aldım. Forza Horizon 4 açmadığı için kullanmadım.
Xos'a girdim aslında ama kararsız kaldım. LTSC 2021 kurdum fena değil gibi. Tekrar format atmak falan uğraşmak istemiyorum. 1607 sürümün de bile 500'ün altında gecikme alamadım. BIOS'u sıfırladım ayarları tek tek denedim ama hiç düşmüyor. Bir ara 30'a düşüp geri 500'e yükseliyordu onu neden yaptı bilmiyorum. Hiç sabit değil. Belki de anlık drop ve FPS düşmelerinin sebebi de bu olabilir. Benim sistem de en yüksek gecikmeyi USB 1.1 & 2.0 denilen bir aygıt yapıyor. Bir türlü çözemedim. Xos'un FPS testi falan da yok hiç her yere baktım ama. Bir de güç planı olarak Idle off calypto kullanıyorum %100 kullanması sorun olur mu yoksa tek dezavantajı sıcaklık mı? Benim sıcaklık sorunum yok çünkü sürekli böyle kullansam sorun yapar mı?
Güzel işlemci. 4.5GHz'de kullanıyorum şu an da. En yüksek 45 derece falan gördüm. Zalman cnps10X optima soğutucu ile kullanıyorum tek fan. Zalman stc7 termal macun uyguladım. Termal macun da çok önemli burada.