Cezaevi firarisi katil, 6. kez can aldı!

İdamın kalkması başlı başına bir saçmalıktı. Örneğin minguzzi davası adamlar 30 yaşında çıkacaklar ve yine aynı şeyi yapacaklar. Bunlardan 10 tanesini ipte sallandırdığın zaman bak bakalım suç oranı nasıl düşüyor.
Emin ol idam olsaydı ülkede tek bir muhalif kalmazdı şuan ki düzende öldürmek çözüm değil.

Suçların azalması için;
•Polis gücü ve yetkisi artırılmalı.
•Cezalar daha ağır hâle getirilmeli.
•Cezalar eksiksiz şekilde uygulanmalı.
•Tahliye süreci zorlaştırılmalı.
Özellikle Türkiye Cumhuriyeti 3 ve 4 konusunda çokça kez sınıfta kalıyor. Bu 4 şey Halledilse suç oranları dahada düşer.
1'e katılıyorum ancak idam dahada cezbedici bence, yatar çıkarız diye düşünen çok kafa var maalesef. Ama ölür Allah'a hesap verir yanarız diyen kafalar daha azalır idam kararı sonrası, kısasa kısas gelmeli.

1'e katılıyorum ancak idam dahada cezbedici bence, yatar çıkarız diye düşünen çok kafa var maalesef. Ama ölür Allah'a hesap verir yanarız diyen kafalar daha azalır idam kararı sonrası, kısasa kısas gelmeli.
İşte hapis cezalarını artırıp, ceza kanununu eksiksiz uygulayıp, üstüne tahliye süreci zorlaştırırsan zaten İdam'a hiç gerek kalmaz. Suç alanında araştırma yapan birisi olarak çoğu katil İdam veya ölüm korkusu olmadan suç işliyor, özellikle seri katiller. İdam kimsenin gözünü korkutmaz.

Hapistekilerin yarısı suçsuz, asıl suçlular dışarıda. Siz ise idam gelsin diyorsunuz. Böyle olmasaydı bile biz insanız, hata yaparız. Ve hal böyleyken birisini geri dönüşü olmayan bir yol ile cezalandırmak ne kadar mantıklı?

İşte hapis cezalarını artırıp, ceza kanununu eksiksiz uygulayıp, üstüne tahliye süreci zorlaştırırsan zaten İdam'a hiç gerek kalmaz. Suç alanında araştırma yapan birisi olarak çoğu katil İdam veya ölüm korkusu olmadan suç işliyor, özellikle seri katiller. İdam kimsenin gözünü korkutmaz.
Keza idam cezası alan adam ertesi gün cezayı alıp idam edilmiyor. İdam edilmesi Aylar,Haftalar hatta Yıllar sürebiliyor. Mesela bir adam idam cezası almış ama 40+ yıl boyunca bir türlü idam edilmemiş sonucundada doğal yoldan ölmüş.

O zaman iş psikolojiye kalıyor, uzman psikologlarla çalışılmalı bu konuda suçlular gözünden bakılarak. Ek olarak polislerin vurma yetkisinin artmasını savunuyorum, tabi bu yetki yüksek olduğu için daha becerikli, düzgün ve daha kapsamlı bir eğitimden geçmeleri zorunlu olmalı.

Tercihim kısasa kısas fakat her suçluya değil cinayet ve tecavüz suçu işleyen bir kişinin suçu kesinse en geç 1 ay içerisinde idam edilmeli. Bu kanunun günümüzde yeri olmaz gibi ama onun yerine dediğiniz gibi polis yetkileri artırılmalı ve her koşanı polis yapmak yerine askeri eğitim verip her bir tehlikeyi alt edecek kapasitede olmalılar. Her insan bir hakkı daha hak eder fakat bu suçu işleyenlerin hak ettiğini düşünmüyorum ya da öyle bir şey yapman lazım ki aynı suçu işleyeceği zaman içerde yaşadığını bin sefer düşünmesi lazım. Özellikle çocuk tacizcileri ve katillerinin bir daha dışarı çıkmaması lazım.

Video kullanılamıyor diyor?

YouTube savaş kurtbaba yaz son videosunu diyor arkadaş.

@ilkay kalfa idam çözüm değildir hatta çoğu suçlu için kurtuluş yoludur.

Katılmıyorum açıkçası ölüm acısını çok hafife alıyorsunuz ayrıca ben Müslüman birisiyim öbür dünyada cezasını çekecek ama inançlı olmasamda verdiğim vergilerle bir suçluyu beslemek bana aşırı saçma geliyor.

İslam'ın yönetim şekline göre idam gerekli olduğundan her Müslüman istemek zorundadır.

Suçların azalması için;
•Polis gücü ve yetkisi artırılmalı.
•Cezalar daha ağır hâle getirilmeli.
•Cezalar eksiksiz şekilde uygulanmalı.
•Tahliye süreci zorlaştırılmalı.
Özellikle Türkiye Cumhuriyeti 3 ve 4 konusunda çokça kez sınıfta kalıyor. Bu 4 şey Halledilse suç oranları dahada düşer.
Polis yetkisi artsa ne olacak, suçlular suç işlemekten mi vazgeçecek?
Ceza ağır olsa ne olacak, ömür boyu hapiste bizim vergilerimiz ile mi beslenecek? Bu mu bulduğun çözüm?

Polis yetkisi artsa ne olacak, suçlular suç işlemekten mi vazgeçecek?
Ceza ağır olsa ne olacak, ömür boyu hapiste bizim vergilerimiz ile mi beslenecek? Bu mu bulduğun çözüm?
İdam gelse ne olacak? Suçlular korkup suç mu işlemeyecek? Bak benim mankafa olduğunu düşündüğüm kardeşim, suçlar zaten bitmeyecek her zaman olacak ancak suç oranını azaltabiliriz, bunun çözümüde saydığım bu 4 şey.

Polis yetkisi aşırı kısıtlı bıçakla gelen adama doğru düzgün müdahale yapılamıyor, ABD polisini sevmem ama müdahale konusunda gerçekten çok iyiler, mesela İzmir'de yaşanan karakol saldırısında polisin müdahalesi gerçekten aşırı berbatdı, O çocuğa seri ateş edip yaralayacaktı, 1 kişi ölecekti ancak bunun yerine 2 ölü ve 5 yaralı oluştu, çünkü saldırgana düzgün müdahale edilemedi.

Cezalar daha fazla ağırlaştırılsa suçlular dışarıda öyle kafasına göre çıkamaz 2-3 yıl yatamaz, 2-3 kişiyi öldüren elemanlar dışarıda kafasına göre geziyor şuan, kafasına göre milletin dışarı çıktığı ülkede idam mı çözüm imiş? Güleyim bari.

İdam çözüm değil ve Diktatör,Fakir ülkeler ve ABD Cumhuriyetçi eyaletleri dışı kimsede uygulamıyor. Ve evet kardeşim suçlular yeri hapisahnedir kimseyi kafana göre asamazsın, senin vergin hapisahneden ziyade farklı farklı yerlere gidiyor. Bunu dert ediniyor veya argüman kullanıyorsan yazık sana.

Ayrıca İdam gelse bile suçlular cezanın ertesi günü idam edilmeyecek, kimi suçlunun idam edilmesi aylar,yıllar sürüyor. Hatta bazı suçlular doğal yoldan ölüyor yada serbest kalıyor yada müebbet çevriliyor cezası.

Herkesin bildiği bilindik argümanlarla gelme bana.

İslam'ın yönetim şekline göre idam gerekli olduğundan her Müslüman istemek zorundadır.
Kardeşim sıkıntı şu burası İslam devleti falan değil Laik bir devlet. İslami kurallara göre yönetildiği yok öyle yönetilse bile olmamasını tercih ederdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı