Korkup korkmaması ile ilgilenen kim ?İdam gelse ne olacak? Suçlular korkup suç mu işlemeyecek? Bak benim mankafa olduğunu düşündüğüm kardeşim, suçlar zaten bitmeyecek her zaman olacak ancak suç oranını azaltabiliriz, bunun çözümüde saydığım bu 4 şey.
Polis yetkisi aşırı kısıtlı bıçakla gelen adama doğru düzgün müdahale yapılamıyor, ABD polisini sevmem ama müdahale konusunda gerçekten çok iyiler, mesela İzmir'de yaşanan karakol saldırısında polisin müdahalesi gerçekten aşırı berbatdı, O çocuğa seri ateş edip yaralayacaktı, 1 kişi ölecekti ancak bunun yerine 2 ölü ve 5 yaralı oluştu, çünkü saldırgana düzgün müdahale edilemedi.
Cezalar daha fazla ağırlaştırılsa suçlular dışarıda öyle kafasına göre çıkamaz 2-3 yıl yatamaz, 2-3 kişiyi öldüren elemanlar dışarıda kafasına göre geziyor şuan, kafasına göre milletin dışarı çıktığı ülkede idam mı çözüm imiş? Güleyim bari.
İdam çözüm değil ve Diktatör,Fakir ülkeler ve ABD Cumhuriyetçi eyaletleri dışı kimsede uygulamıyor. Ve evet kardeşim suçlular yeri hapisahnedir kimseyi kafana göre asamazsın, senin vergin hapisahneden ziyade farklı farklı yerlere gidiyor. Bunu dert ediniyor veya argüman kullanıyorsan yazık sana.
Ayrıca İdam gelse bile suçlular cezanın ertesi günü idam edilmeyecek, kimi suçlunun idam edilmesi aylar,yıllar sürüyor. Hatta bazı suçlular doğal yoldan ölüyor yada serbest kalıyor yada müebbet çevriliyor cezası.
Herkesin bildiği bilindik argümanlarla gelme bana.
Kardeşim sıkıntı şu burası İslam devleti falan değil Laik bir devlet. İslami kurallara göre yönetildiği yok öyle yönetilse bile olmamasını tercih ederdim.
İdam gelince bir oksijen israfı aramızdan ayrılmış olacak. Hem vergilerimiz boşa gitmeyecek, hem cezevinden çıkıp tekrar suç işleme ihtimali olmayacak.