GeForce NOW CGNAT'in pinge etkisi olur mu?

kevkeb

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 6 aydan fazla süredir GeForce NOW kullanıyorum. İnternetim 75 Mbps ancak çok paket kaybı ve ping çıkıyor. Uzun zamandır çözüm arıyordum. Bugün ChatGPT falan farklı bir bilgi söyledi CGNAT kullanıyorsan yüksek gecikme olur dedi. Peki nedir bu CGNAT tam olarak gerçekten GeForce NOW pingine çok bir etkisi var mı? Bu arada TurkNet kullanıyorum.

CGNAT muhabbetini ben deneyimleyemedim fakat, böyle ping muhabbeti olma ihtimali olabilir tahminimce. Çünkü tek bir cihaza verilen yerel IP adresi bağlanılan tüm cihazlara aynı şekilde dağıtılıyor. Bilgisayar üzerinden oyun oynamayı deniyorsanız ethernet ile bağlamayı denediniz mi? bu arada aklınızda bulunsun böyle bir problem olmasa bile, GeForce NOW'un TR sunucularında ping, paket kaybı yaşamanız muhtemel serverleri iyi olmadığı için, 100 MBPS internet hızımla ile bende yaşıyordum.

CGNAT muhabbetini ben deneyimleyemedim fakat, böyle ping muhabbeti olma ihtimali olabilir tahminimce. Çünkü tek bir cihaza verilen yerel IP adresi bağlanılan tüm cihazlara aynı şekilde dağıtılıyor. Bilgisayar üzerinden oyun oynamayı deniyorsanız Ethernet ile bağlamayı denediniz mi? Bu arada aklınızda bulunsun böyle bir problem olmasa bile, GeForce NOW'un TR sunucularında ping, paket kaybı yaşamanız muhtemel serverleri iyi olmadığı için, 100 Mbps internet hızımla ile bende yaşıyordum.

Kabloluyum hocam zaten 75 Mbps'im.

Turkcell'in kurduğu süper(!) sunucularla alakalı. İzmir'den Ankara'ya 20 pingim var. EU sunucularında 45-50 arası. Aynı ülkede nasıl böyle ping oluyor hala bilmiyorum.
Bir de kendi uygulamasını değil de Chrome üzerinden oynamayı dene. Böyle daha az paket kaybı yaşıyordum.

Turkcell'in kurduğu süper(!) sunucularla alakalı. İzmir'den Ankara'ya 20 pingim var. EU sunucularında 45-50 arası. Aynı ülkede nasıl böyle ping oluyor hala bilmiyorum.
Bir de kendi uygulamasını değil de Chrome üzerinden oynamayı dene. Böyle daha az paket kaybı yaşıyordum.

Bilmyorum bakarım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı