Chassis Fan Hızı Kontrol Etme

Bu tip ucuza bulabileceğin kontrolcüler var, düğmeli kademe ayarı olanlar belir bir bütçeden aşağısında her fanda sağlıklı çalışmıyor. Tek Molex yeterli beslemeyi sunar zaten ihtiyacın olan devir için.
3pin çoklayıcıyı da internette arama, en yakın bakkalda bulunur. İçeri hava alan ön - alt - yan paneldeki fanları sağdaki kontolcüye, havayı dışarı atan arka ve üst paneldeki fanları da soldaki kontrolcüye atarsın.
Siyah Renk Fan Kontrolcü - 2 Farklı Fan Kontrolü GittiGidiyor'da 306550738

Bunlar direkt olarak 12V kanalından çeker, amplifikatörden uyguladığın dirence göre voltaj gönderir fana.

Bu tip ucuza bulabileceğin kontrolcüler var, düğmeli kademe ayarı olanlar belir bir bütçeden aşağısında her fanda sağlıklı çalışmıyor. Tek Molex yeterli beslemeyi sunar zaten ihtiyacın olan devir için.
3pin çoklayıcıyı da internette arama, en yakın bakkalda bulunur. İçeri hava alan ön - alt - yan paneldeki fanları sağdaki kontolcüye, havayı dışarı atan arka ve üst paneldeki fanları da soldaki kontrolcüye atarsın.
Siyah Renk Fan Kontrolcü - 2 Farklı Fan Kontrolü GittiGidiyor'da 306550738

Bunlar direkt olarak 12V kanalından çeker, amplifikatörden uyguladığın dirence göre voltaj gönderir fana.
Teşekkür ederim. Bu direk Ön paneldeki DVD-Rom bölümüne uyacaktır sanırsam?

Birde elimde eski LGA 775 soketli anakartımdan kalan Akasa K32 işlemci soğutucu var. İnternete bakınca 1151 ile uyumlu olduğunu gördüm acaba sürüm değişmiş midir? Yada bunu direk kullanabilir miyim? Birde şuan ki Intel Stok soğutucuya göre daha performanslı olur mu?
İşlemci soğutucularının anakart soketleri ile uyumu yalnızca fiziksel unsurları ilgilendirir. Fiziksel olarak uyuyorsa uyuyor demektir. Sizin soğutucu 115x soket destekliyor, haliyle montajı gerçekleştirebilirsin.

Buradaki tek ayrıntı montaj aparatlarının halen duruyor olması gerektiğidir. Kullanım klavuzunda hangi parçaları kullanarak, montajı ne şekilde yapacağın görünüyor.
Intel'in stok soğutucu ile soğutucu bloğun hacmi anlamında da fanın çapı anlamında da fark yaratacaktır.
Ufak bir fark olsa da Intel'in stok soğutucusundan her halükarda daha performanslıdır.

Teşekkür ederim. Bu direk Ön paneldeki DVD-Rom bölümüne uyacaktır sanırsam?
Aynen öyle desteklerin uzunluğundan da anlaşılacağı üzere ön panel için tasarlanmış, zaten ön panel genişliğinin de bir standardı vardır. DVD okuyucu genişliğine sahip olacaktır.

Mağaza puanlarına da baktım, güvenilir bir satıcı.

İşlemci soğutucularının anakart soketleri ile uyumu yalnızca fiziksel unsurları ilgilendirir. Fiziksel olarak uyuyorsa uyuyor demektir. Sizin soğutucu 115x soket destekliyor, haliyle montajı gerçekleştirebilirsin.

Buradaki tek ayrıntı montaj aparatlarının halen duruyor olması gerektiğidir. Kullanım klavuzunda hangi parçaları kullanarak, montajı ne şekilde yapacağın görünüyor.
Intel'in stok soğutucu ile soğutucu bloğun hacmi anlamında da fanın çapı anlamında da fark yaratacaktır.
Ufak bir fark olsa da Intel'in stok soğutucusundan her halükarda daha performanslıdır.

Aynen öyle desteklerin uzunluğundan da anlaşılacağı üzere ön panel için tasarlanmış, zaten ön panel genişliğinin de bir standardı vardır. DVD okuyucu genişliğine sahip olacaktır.

Bi ara takmayı denedim ancak benim RAMlerim Hyperx Predator. Haliye biraz yüksek ve kalın soğutmaları var. Bunu takarken tam yerine oturttuğum zaman yanındaki RAMi biraz kenara doğru ittiriyor. O yüzden bende takmaya zorlamadım. Acaba bir sıkıntı yaratır mı?

Birde 3 x 1 fan çoklayıcı bulamadım.
Dark 3pin Dişi - 2 x 3pin Erkek Fan Çoklayıcı yı buldum. Bu çoklayıcıyı alıp geriye kalan 1 fanı Anakarta bağlamayı düşündüm. Ancak bu çoklayıcıda dikkatimi çeken bir çıkışın 2 pinli olması. Bu bir sıkıntı yaratır mı acaba?

Akasa K32 aslında geniş çaplı bir soğutucu değil, senin anakartındaki soğutucu montaj delikleri ile RAM bellek slotları birbirine normalden biraz daha fazla yakın :)
Tahminen fanın köşesindeki çıkıntı 1. slottaki RAM belleğe ufak bir baskı uyguluyor.

Resimlerden baktım, o kadar zorlanmaması gerekiyor takarken, halledilebilir yani. Sonradan soğutucu ile bellek birbirine temas etse de problem değil.

İnternetten baktığımda 3pin çoklayıcı her yerde var ancak fiyatlar aşırı şişirilmiş, abartılmış.
Yakın olduğun bir bilgisayarcı varsa 2 adet "x>2x" 3pin çoklayıcıyı en fazla 10TL'ye bulabilirsin.

Bende olduğu gibi evinde bir ton kablo - gereksiz fana ve 3pin bağlantı uçları - dönüştürücüler bulunsa bedavadan kendin bile yaratabilirdin.

Akasa K32 aslında geniş çaplı bir soğutucu değil, senin anakartındaki soğutucu montaj delikleri ile RAM bellek slotları birbirine normalden biraz daha fazla yakın :)
Tahminen fanın köşesindeki çıkıntı 1. slottaki RAM belleğe ufak bir baskı uyguluyor.

Resimlerden baktım, o kadar zorlanmaması gerekiyor takarken, halledilebilir yani. Sonradan soğutucu ile bellek birbirine temas etse de problem değil.

İnternetten baktığımda 3pin çoklayıcı her yerde var ancak fiyatlar aşırı şişirilmiş, abartılmış.
Yakın olduğun bir bilgisayarcı varsa 2 adet "x>2x" 3pin çoklayıcıyı en fazla 10TL'ye bulabilirsin.
Tamamdır tekrardan teşekkür ederim. Şimdi Akasa fanı takmayı deneyeceğim. Ne kadar zorladığını bir fotoğraf ile gösteririm. Bir sıkıntı çıkartıp çıkartmayacağına karar veririz o zaman. :)

Soğutucuyu montajlayıp 90 derecelik açıyla, yukarıdan bir fotoğrafını atman yeterli. Konuyu takipte olduğum için sürekli bildirim geliyor. Buralardayım.

Telefondan yüksek çözünürlükte fotoğraf çekme, bir de onu kırpmakla uğraşma Sosyal'e yüklerken :)

Soğutucuyu montajlayıp 90 derecelik açıyla, yukarıdan bir fotoğrafını atman yeterli. Konuyu takipte olduğum için sürekli bildirim geliyor. Buralardayım.

Telefondan yüksek çözünürlükte fotoğraf çekme, bir de onu kırpmakla uğraşma Sosyal'e yüklerken :)
Evet şuan taktm ve bir sıkıntı yok. Sıcaklıklar ortalama 5-10 dereceye yakın düştü. RAM'e dokunmuyor bile neredeyse. Ben önceden RAM'i çıkartmadan deniyordum. Büyük ihtimal o yüzden çarpıyor sanıyordum. Fotoğraf da ekte.
(Telefondan çekip yüklüyorum. Asp.net ile yaptığım basit bi Web uygulamasıyla hemen istediğim boyuta sıkıştırabiliyorum sıkıntı yok :) )

Artık en gürültlülü yada sarsıntılı çalışan şey ekran kartım GT 9800 kaldı :)

Dosya Ekleri

• P_20171001_152028-min (1).jpg
    P_20171001_152028-min (1).jpg
    335,9 KB · Görüntüleme: 167
  • P_20171001_152028-min (1).jpg
    P_20171001_152028-min (1).jpg
    335,9 KB · Görüntüleme: 154
Senin bellekler temas bile etmiyormuş harbiden :) Neyse sorunsuz taktığına sevindim. Ekran kartını da direkt olarak çöpe atarak ses sorununu ortadan kaldırabilirsin, hiç kırılmaca gücenmece yok geçmiş artık onun zamanı :)

Sen de benim gibi yazılımla uğraşıyorsun anlaşılan, programlama bölümünde bilgin dahilinde olan sorulara da yardım edersen sevinirim, ben de oralara biraz ağırlık vereceğim.
Başka sorunun kalmadı galiba? Basit bir kontrolcü ve gerekirse çoklayıcı alacaksın.

Senin bellekler temas bile etmiyormuş harbiden :) Neyse sorunsuz taktığına sevindim. Ekran kartını da direkt olarak çöpe atarak ses sorununu ortadan kaldırabilirsin, hiç kırılmaca gücenmece yok geçmiş artık onun zamanı :)

Sen de benim gibi yazılımla uğraşıyorsun anlaşılan, programlama bölümünde bilgin dahilinde olan sorulara da yardım edersen sevinirim, ben de oralara biraz ağırlık vereceğim.
Başka sorunun kalmadı galiba? Basit bir kontrolcü ve gerekirse çoklayıcı alacaksın.
Ekran kartını çöpe atmamamın sebebi hala bayağı iş görüyor olması. Anakartımda HDMI çıkşı olsaydı atabilirdim ancak çift monitör kullanıyorum. Hala L4D2 gibi oyunları 100 FPS de oynuyorum o benim canım ciğerim :D Bozulana kadar devam.

Maaşı aldıktan sonra parçaları alırım. Aldıktan sonra bu konudan tekrar yazarım.

Yazılım konusunda yardıma ihtiyacın olursa beni konuya etiketlemen yeterli. :) (y)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı