ChatGPT ile YKS çalışmak mantıklı mı?

yusuf010104

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben meslek lisesi'nde okuyorum. 2 yıllık bir bölüm okuyacağım zaten, okulda az çok ders çalışıyordum ama canım istemiyordu. Bir süredir ChatGPT ile çalışıyorum, YKS seviyesinde denemeler çıkarttırıyorum. Eskiden çıkmış soruları istiyorum birlikte çözüyoruz ve bana gayet iyi geliyor ve yanlış sorularında cevaplarını en ince detayına kadar açıklıyor. ChatGPT ile çalışmak mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben meslek lisesi'nde okuyorum. 2 yıllık bir bölüm okuyacağım zaten, okulda az çok ders çalışıyordum ama canım istemiyordu. Bir süredir ChatGPT ile çalışıyorum, YKS seviyesinde denemeler çıkarttırıyorum. Eskiden çıkmış soruları istiyorum birlikte çözüyoruz ve bana gayet iyi geliyor ve yanlış sorularında cevaplarını en ince detayına kadar açıklıyor. ChatGPT ile çalışmak mantıklı mı?

Bazen hata yaptığı oluyor sorularda veya verdiği bilgilerde dikkatli olmak gerek.

ChatGPT şu anlık ösym mantığı nedir vs. bilmiyor. Sınava yönelik ya da sınavda çözebileceğin şekilde anlatmıyor ve hata payı yüksek, sözel derslerde daha başarılıdır ancak bunların hepsini işi haline getirmiş çok değerli hocalar var internette onlardan çalışmak daha iyi.

ChatGPT şu anlık ösym mantığı nedir vs. bilmiyor. Sınava yönelik ya da sınavda çözebileceğin şekilde anlatmıyor ve hata payı yüksek, sözel derslerde daha başarılıdır ancak bunların hepsini işi haline getirmiş çok değerli hocalar var internette onlardan çalışmak daha iyi.
Tamamdır hocam teşekkürler

Tamamen bu şekilde kullanmak çok mantıklı değil. Soru zorluğu olarak yks zorluğu istesen de sana kaliteli soru pek çıkartamıyor. Yapamadığın soruları sorarak ve bazı konuları tekrar etmek için özet çıkarttırıp kullanabilirsin.

Takıldığın yerlerde danış ama ana bilgi kaynağın olmasın. Yapay zeka daha yeni yeni öğreniyor, bizim soru sormamıza, hatalarını bulup söylememize ihtiyacı var ama sen sınava çalışıyorsun. sana verdiği yanlış bir bilgi sana sınavda yanlış yaptırabilir.

bence sadece sözel sorularında kullan bursluluk sınavında Türkçe bölümüne öyle çalıştım ve türkçe neredeyse tamamen doğru geldi sana tavsiyem sayısal çalışcaksan sadece yapamadığın sorularda bu soruyu bana anlatır mısın diyerek anlatması. Başarılar..

bence sadece sözel sorularında kullan bursluluk sınavında Türkçe bölümüne öyle çalıştım ve türkçe neredeyse tamamen doğru geldi sana tavsiyem sayısal çalışcaksan sadece yapamadığın sorularda bu soruyu bana anlatır mısın diyerek anlatması. Başarılar..
Dediğiniz gibi sadece Türkçe çalışıyorum, matematik soruları vb bende pek güvenemiyorum

Gemini için, test sonuçlarında matematik soruları için daha iyi sonuçlar aldığını söyleyen YouTuber ve test sonuçları var ama bende birçok konuda emin değilim.

AI'lerin hepsi için geçerli; 3-4-5 kuralına göre sonuç bile verse inanasım zor geliyor.

Ekran kartım iyi olsa bir soru bankası oluşturmayı isterdim. 3 gece önce Google'ın kendi serverlarında bir model eğitimi yaptırırken, yarıda hata verdi.

Normal şartlarda piyasadaki tüm eğitim - sınav sorularına ait PDF - textleri alıp bir model eğitip chatbot yaptırmayı düşündüm. Maalesef hardware olarak yetersiz durumdayım.

İmkanı olan varsa, yapabilirse sevinirim. Gençler için çok faydalı olacaktır.

Nasıl yapacağınızı ister ChatGPT ister Google AI/Gemini'den sorarak öğrenebilirsiniz. Tüm adımları anlatıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı